ΣΠΟΡ

AEK - Μπάγερν Μονάχου 0-2: Διαφορά… επιπέδου (pics)

AEK - Μπάγερν Μονάχου 0-2: Διαφορά… επιπέδου (pics)
Η ΑΕΚ κοίταξε στα... μάτια την Μπάγερν, αλλά οι Βαυαροί έδειξαν πως βρίσκονται σε άλλο επίπεδο EUROKINISSI

Η ΑΕΚ «κοίταξε» στα… μάτια την Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο, η κλάση των Βαυαρών έγειρε υπέρ τους την πλάστιγγα, παίρνοντας το «διπλό» 2-0 στο ΟΑΚΑ και υποχρεώνοντας την Ένωση στην τρίτη της ήττα σε ισάριθμα ματς στους ομίλους του Champions League.

Η Ένωση πραγματοποίησε μία από τις πιο πειστικές της εμφανίσεις, κατά τη φετινή σεζόν, ενώπιον περίπου 60 χιλιάδων οπαδών της που δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου, όμως δεν κατάφερε να την συνδυάσει και μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση, απείλησαν σε μερικές περιπτώσεις την εστία του Νόιερ, ωστόσο, πλήρωσαν δύο στιγμιαία λάθη στην άμυνά τους ή για να είμαστε ακριβείς, η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα «δώρα» στην περιοχή του Μπάρκα.

Γερμανική… κατοχή

Οι Γερμανοί είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την υπεροχή, δείχνοντας πως διαθέτουν τρομερή ποιότητα στο παιχνίδι τους, αλλά κυρίως στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία της ΑΕΚ, μια και οι γηπεδούχοι δεν τους επέτρεψαν να βρουν τους κατάλληλους διαδρόμους. Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, στο 20ο λεπτό με το σουτ του Πόνσε.

Η αντίδραση των Βαυαρών ήταν άμεση και στο 27’ ο Τιάγκο έκανε τρομερή ενέργεια, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας και στο 34’ ο Τσιγκρίνσκι ήταν αυτός που πρόλαβε τον Πολωνό όταν ο τελευταίος θέλησε να βγάλει ασίστ για τον επερχόμενο Ρόμπεν, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.

Πατούσε καλύτερα, πλήρωσε τα λάθη

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξαν διάθεση να βγουν από την άμυνά τους και να πιέσουν τους Γερμανούς, χάνοντας μάλιστα και ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 53’ όταν ο Γαλανόπουλος έκανε ωραία κούρσα, βρήκε τον Μπακασέτα στα αριστερά, αλλά το σουτ του Έλληνα μέσου δεν βρήκε στόχο, κάτι που έγινε και τρία λεπτά αργότερα σε γυριστό σουτ του Κλωναρίδη.

Φαίνεται πως αυτές οι δύο φάσεις προκάλεσαν την… αφύπνιση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σε δύο λεπτά «καθάρισαν» το παιχνίδι. Η… αρχή έγινε στο 61’ όταν οι παίκτες της Ένωσης δεν μπόρεσαν να διώξουν τον κίνδυνο από την περιοχή τους και ο Χάβι Μαρτίνεθ δεν έχασε την… ευκαιρία να πάει χαμένη στέλνοντας την μπάλα στην εστία του Μπάρκα για το 1-0 της Μπάγερν.

Μάλιστα, πριν… καταλάβουν οι «κιτρινόμαυροι» πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ο Λεβαντόφσκι έβαλε… τέλος στα όποια όνειρα της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο 63’ ο Νάμπρι είδε την κίνηση του Ραφίνια στην «πλάτη» της άμυνας της Ένωσης, ο Βραζιλιάνος έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Πολωνός επιθετικός, σε κενή εστία, απλά την… έσπρωξε στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.

Οι αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη με τους Άλεφ και Γκάλο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Μάνταλου και Γαλανόπουλου, αντίστοιχα, έδωσαν μία… πνοή στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν… κατάρρευσαν, αλλά προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, παλεύοντας μέχρι το τέλος του αγώνα, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Νόιερ.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Χουλτ, Γαλανόπουλος (85’ Γκάλο), Σιμόες, Πόνσε, Κλωναρίδης (64’ Μπογέ), Μάνταλος (76’ Άλεφ), Μπακασέτας.

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόβσκι (84’ Βάγκνερ), Ρόμπεν, Χάμες (63’ Γκορέτσκα), Ραφίνια, Νάμπρι (74’ Μίλερ), Κίμιχ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ