ΣΠΟΡ

Euroleague: Ήττα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, αήττητη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Euroleague: Ήττα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, αήττητη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Παναθηναϊκό στη σεζόν. ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ηττήθηκε 83-87 από τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ μετά από παράταση (76-76 κ.α.) και μετράει 2 ήττες σε 4 ματς στην Ευρωλίγκα.

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν το πολύ κακό ξεκίνημά τους, έδωσαν δικαιώματα στους Λιθουανούς και το πλήρωσαν, αφού γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους για φέτος. Μάλιστα, η Ζαλγκίρις με το 87-83 της Παρασκευής, κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ περίμενε ξανά τα πάντα από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, όμως, δεν κατάφερε να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμα όταν είχε χαρίσει στο «τριφύλλι» τη νίκη με «buzzer beater».

Το τρίποντο που επιχείρησε τη φετινή σεζόν ο αρχηγός βρήκε σίδερο κι έτσι ο Παναθηναϊκός κι η Ζαλγκίρις έμειναν στο 76-76 και οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί οι Λιθουανοί κατάφεραν να επιβάλουν ξανά τον ρυθμό τους, ο Παναθηναϊκός «κυνηγούσε» διαρκώς και δεν κατάφερε να προσπεράσει με αποτέλεσμα την ήττα, που ήταν η δεύτερη για τον Παναθηναϊκό στη φετινή Euroleague.

Νωρίτερα, στα ματς που έγιναν την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση, πρώτη εκτός έδρας, επικρατώντας 79-71 της Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην Γκραν Κανάρια στην Ισπανία, όμως, με ένα ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο «καθάρισε» το ματς και νίκησε 106-91. Έτσι, έμεινε κι αυτή αήττητη στην Ευρωλίγκα μετά από τέσσερις αγωνιστικές, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ