ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Λύτρωση με Μάνο

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Λύτρωση με Μάνο
ΕUROKINISSI

Ένα γκολ του Δημήτρη Μάνου στο 90ο λεπτό έλυσε τον «Γόρδιο δεσμό» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με μεγάλη δυσκολία 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες, στις εντός των τειχών υποχρεώσεις τους, βάζοντας τέλος σ’ ένα σερί τριών αρνητικών αποτελεσμάτων. Πάντως, το «συγκρότημα» του Πειραιά αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες κόντρα στην πολυπρόσωπη άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», η οποία παρέμεινε χωρίς πόντο στο πρωτάθλημα.

Ο «χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Δημήτρης Μάνος, σκοράροντας στο 90ο λεπτό του αγώνα λυτρώνοντας την ομάδα του, η οποία για μία ακόμα φορά, παρουσίασε πρόβλημα στην γραμμή κρούσης. Έτσι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, φτάνοντας στους 16 βαθμούς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αρκετά νωθρό ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως, τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που βρέθηκε στην γραμμή κρούσης, αντί του τραυματία Γκερέρο και προκάλεσε την μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Χουάντερσον, στο 26’ αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν την υπεροχή τους, αλλά στο 35’ η κεφαλιά του Φορτούνη πέρασε άουτ και στο 43’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να κάνει την προβολή στην μπαλιά του Κούτρη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε χωρίς σκορ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Φλύαρη υπεροχή

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βρήκε με σαφώς μεγαλύτερη διάθεση για να φτάσει στο γκολ που θα του έδινε το πλεονέκτημα. Στο 51’ η κεφαλιά του Βούκοβιτς πέρασε άουτ, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Χουάντερσον έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Ελαμπντελαουί. Στο επόμενο λεπτό, ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Νάτχο και Φετφατζίδη, αντί των Καμαρά και Ναουέλ, αντίστοιχα.

Μάλιστα, οι δύο νεοεισελθόντες δημιούργησαν άμεσα ρήγματα στην άμυνα του Απόλλωνα, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός απώλεσε μία ακόμα τρομερή ευκαιρία να σκοράρει, μετά απ’ αυτήν που έχασε κόντρα στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον «Φέτφα» στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αυτός απέναντι στον Χουάντερσον, έστειλε την μπάλα άουτ.

Όσο τα λεπτά περνούσαν και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τον… δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα, το άγχος μεγάλωνε και έκανε την… εμφάνισή του στις ενέργειες των γηπεδούχων. Στο 70’ το σουτ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε άουτ και πέντε λεπτά αργότερα, ο Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε το τελευταίο του… χαρτί, με την είσοδο του Δημήτρη Μάνου. Μάλιστα, αυτή η κίνηση έκρινε την αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να φτάσουν στο γκολ, αλλά παράλληλα έδωσαν μερικούς… διαδρόμους στους «κυανόλευκους» και στο 82’ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» διαμαρτυρήθηκε για υπόδειξη οφσάιντ του Ναδάλες, ο οποίος έφυγε στην κόντρα πίσω από την μεσαία γραμμή, αλλά λανθασμένα ανακόπηκε η προσπάθειά του. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με τον Τριάδη στο 86’ αλλά ο Σα μπλόκαρε την μπάλα.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε με την συμπλήρωση του 90λεπτου, όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μάνο, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση και με σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-0, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Σισέ, Βούκοβιτς, Καμαρά (58’ Νάτχο), Μπουχαλάκης (75’ Μάνος), Φορτούνης, Ποντένσε, Ναουέλ (58’ Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας (68’ Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντούρσο, Ακόστα (75’ Πέδρο), Τριάδης, Σικαμπάλα (79’ Ναδάλες).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ