ΣΠΟΡ

Champions League: Άντεξε ένα ημίχρονο, αλλά «παραδόθηκε» η ΑΕΚ

Champions League: Άντεξε ένα ημίχρονο, αλλά «παραδόθηκε» η ΑΕΚ
REUTERS

Δύο «πρόσωπα» παρουσίασε η ΑΕΚ στο Μόναχο που έχασε με 2-0 από τη Μπάγερν Μονάχου, όμως, η εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή.

Η Μπάγερν κατάφερε ξεπεράσει τα εμπόδια που της έβαλαν στο πρώτο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» με το 3-6-1 κι αφού προηγήθηκε με αυστηρό πέναλτι στο 30', στην επανάληψη φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο η διαφορά ποιότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως ο δικέφαλος την γλίτωσε και το σκορ δεν ξέφυγε, δεδομένης της δυναμικής του αντιπάλου, και έφυγε με ψηλά το κεφάλι την Allianz Arena.

Το παιχνίδι

Το 3-6-1 που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπιασε τόπο στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μπλόκαρε την Μπάγερν για μεγάλα διαστήματα και δεν της έδωσε χώρους να την απειλήσει με επικίνδυνες καταστάσεις. Η Ένωση με ένα σύστημα που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν είχε σχετικά καλή εικόνα όπως συνέβη και στο ΟΑΚΑ για 45λεπτα.

Κατάφερε μάλιστα να δημιουργήσει πρώτη την απειλή, μόλις στο 5' με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου που έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ. Κι ενώ το παιχνίδι έδειχνε να κυλά όπως το θέλει η ΑΕΚ, στο 30' δόθηκε αυστηρό -η αλήθεια είναι- πέναλτι σε κράτημα του Τσόσιτς στον Λεβαντόφσκι το οποίο υποδείχθηκε και με σχετική καθυστέρηση.

Ο Πολωνός φορ δεν αστόχησε απέναντι από τον Μπάρκα και άνοιξε το σκορ υπό τις διαμαρτυρίες των παικτών και των φίλων της Ένωσης.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με το πλάνο αλλά η ΑΕΚ δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, κυρίως ανασταλτικά, απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να σε σκοτώσει πριν το καταλάβεις.

Δεν έλειψαν τα κενά στην άμυνα, οι απροσεξίες και οι ευκαιρίες της Μπάγερν, που ανέβασε στροφες, ήταν περισσότερες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Και μοιραία ήρθε το 2-0 στο 71' με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, το οποίο του είχε στερήσει ο Μπάρκας σε τετ α τετ στο 55'.

Από εκεί και πέρα, οι Γερμανοί πήραν μπροστά και έκαναν ότι ήθελαν και η ΑΕΚ πέρασε δύσκολες στιγμές. Όπως για παράδειγμα στη φάση με το δοκάρι στο 78' μετά από κόρνερ με πλήρως αποδιοργανωμένη την άμυνα.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Μπάγερν 10 (7-1)
Άγιαξ 8 (6-2)
Μπενφίκα 4 (4-6)
ΑΕΚ 0 (2-10)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Μίλερ, Ριμπερί (84’ Ραφίνια), Γκνάμπρι (87’ Σάντσες), Λεβαντόφσκι.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (79’ Γκάλο), Σιμόες, Άλεφ (67’ Μοράν), Μάνταλος (79’ Μπογέ), Πόνσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ