ΣΠΟΡ

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-88: Με… φορά από τον Ολυμπιακό και σοβαρός πριν την Εφές

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-88: Με… φορά από τον Ολυμπιακό και σοβαρός πριν την Εφές
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε ένα καλό «ζέσταμα» στη Νέα Σμύρνη πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος ξεκούρασε Λοτζέσκι και Μήτογλου, μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα και πέρασαν με άνεση από τη Νέα Σμύρνη, κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 88-67. Οι «πράσινοι» χωρίς να φορτσάρουν έκαναν το «5 στα 5» και παράλληλα έκαναν ένα καλό «ζέσταμα» πριν από το κρίσιμο ματς με την Αναντολού Εφές για τη Euroleague, την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σημείωσε τους μισούς πόντους του (44) μέσα από το «ζωγραφιστό», έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό. Κάπως έτσι είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επιτρέποντας στον Τσάβι Πασκουάλ να κάνει τις δοκιμές που ήθελε. Αν δεν ήταν κι ο τραυματισμός του Γκιστ στο φινάλε, όλα θα ήταν άριστα...

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και τηρουμένων των αναλογιών ήταν ανταγωνιστικοί, στηριζόμενοι κυρίως στα τρίποντα και στην καλή παρουσία του Νώντα Παπαντωνίου και του Νταρνέλ Χάρις. Ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος συμμετείχε σε μέρος της προετοιμασίας του «τριφυλλιού» έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Πανιώνιο στη μάχη της παραμονής. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Τζόι Ντόρσεϊ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» κοντά στο καλάθι την «κυανέρυθρη» άμυνα κι ήδη στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε 16 πόντους μέσα από το «ζωγραφιστό». Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ με τα τρίποντα, μετρώντας 7/12 στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «πράσινοι» έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης, με τον Τόμας να είναι ο μοναδικός διψήφιος (10π.) του «τριφυλλιού», ενώ «ζεστός» ερχόμενος από τον πάγκο ήταν κι ο Παππάς, ο οποίος ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Εν κατακλείδι, όποτε ο Πανιώνιος πήγαινε να πλησιάσει οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν τις απαντήσεις με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +15 (48-33 στο 19’) υπέρ τους. Ο Ντόρσεϊ (8π., 6ρ.) ήταν αυτός που με διαδοχικούς πόντους στο φινάλε του ημιχρόνου έριξε κάπως τη διαφορά.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά και με τους Λάνγκφορντ και Καλάθη να γίνονται διψήφιοι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 58-42 στο 26’. Ο Χάρις, ο οποίος είχε στο 30’ 15 πόντους με 4/7 τρίποντα, κρατούσε όσο μπορούσε τον Πανιώνιο κοντά σχετικά στο σκορ χωρίς να απειλεί πάντως…

Ο Παναθηναϊκός φλέρταρε με το +20 σε όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου και τελικά κατάφερε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο φράγμα στο φινάλε. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να κάνει διαφορά αλλά λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε είδε τον Τζέιμς Γκιστ να αποσύρεται στον πάγκο κουτσαίνοντας.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 37-48, 51-66, 67-88.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ