ΣΠΟΡ

Tα Football Leaks εμπλέκουν Ράμος, Ρονάντο και Κρόος σε υπόθεση ντόπινγκ

Tα Football Leaks εμπλέκουν Ράμος, Ρονάντο και Κρόος σε υπόθεση ντόπινγκ
REUTERS/Antonio Bronic

«Θύελλα» προκάλεσε δημοσίευμα των Football Leaks ισχυρίζεται ότι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, παραβίασε δύο φορές τους κανονισμούς του ντόπινγκ κοντρόλ, με τους Ισπανούς να παίρνουν επίσημη θέση. 

Ήταν 2 Νοεμβρίου όταν η γνωστή σελίδα αποκαλύψεων υποστήριζε ότι θα έφερνε στο φως της δημοσιότητας σκάνδαλο ντόπινγκ με ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει τον τίτλο του Champions League. Και το έκανε εμπλέκοντας το όνομα του Ράμος.

Κατά τα Football Leaks, η UEFA πέρασε στο αρχείο την υπόθεση καθώς αποδέχθηκε τις εξηγήσεις του Ανδαλουσιάνου αμυντικού και του γιατρού της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας. Φέρεται πάντως πως στον οργανισμό του ανιχνεύθηκε η ουσία δεξαμεθαζόνη, η οποία είναι απαγορευμένη.

Σύμφωνα με το Football Leaks o Σέρχιο Ράμος παραβίασε το πρωτόκολλο του ντόπινγκ κοντρόλ μετά το ματς με τη Μάλαγα, για την ισπανική Liga, τον περασμένο Απρίλιο.

Η ουσία λέγεται dexamethasone και πρόκειται για αντιφλεγμονώδες του οποίου έκανε χρήση ο Ράμος. Ο γιατρός της Ρεάλ μια μέρα πριν τον τελικό έκανε στον 32χρονο δύο ενέσεις με την ουσία και το αιτιολόγησε λέγοντας ότι ο παίκτης υποφέρει από χρόνιες παθήσεις στο αριστερό γόνατο και τον αριστερό ώμο. Όμως το dexamethasone είναι στη λίστα με τις ουσίες που η WADA απαγορεύει στη διοργάνωση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την πλευρά της με ανακοίνωση της απάντησε στις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον αρχηγό της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ισπανών:

«Σε σχέση με την πληροφορία που δημοσιεύτηκε από το Der Spieger για τον αρχηγό μας, Σέρχιο Ράμος, η ομάδα ξεκαθαρίζει τ' ακόλουθα:

Ο Σέρχιο Ράμος ποτέ δεν παραβίασε τους κανονισμούς του ντόπινγκ κοντρόλ. Η UEFA ζήτησε ακριβής ενημέρωση κι έκλεισε την υπόθεση άμεσα, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, μετά από την εξιχνίαση από τη WADA και την UEFA. Όσον αφορά το υπόλοιπο περιεχόμενο της προαναφερθείσας δημοσίευσης, η ομάδα δεν θα σχολιάσει κάτι».

Θέση πήρε μέσω ανακοίνωσή της και η UEFA:

Η UEFA διαψεύδει κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες για θετικό δείγμα ντόπινγκ του Σέρχιο Ράμος. Όλα τα δείγματα που ελέγχονται από την ΟΥΕΦΑ έχουν την έγκριση της WADA και τα αποτελέσματα στέλνονται και στην FIFA. Η UEFA έχει στην διάθεσή της όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και όποιος τις αμφισβητεί μπορεί να προσφύγει στο CAS.

Επιπλέον, τα Football Leaks αφήνουν υπόνοιες για σκάνδαλο ντόπινγκ και σε ελέγχους που αφορούσαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και τον Τόνι Κρόος! Συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου 2017 έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος ντόπινγκ στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης και ελέγχθηκαν δέκα ποδοσφαιριστές.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αυτός που αντέδρασε πολύ έντονα λέγοντας πως είναι πάντα αυτός που επιλέγεται για τους συγκεκριμένους ελέγχους.

Αντίδραση υπήρξε κι από τον Τόνι Κρόος ενώ στη συνέχεια, ήταν το ιατρικό τιμ της Ρεάλ που πήρε αίμα από τους υπόλοιπους οκτώ παίκτες, και όχι οι γιατροί της UEFA, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ