ΣΠΟΡ

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προσπάθησε αλλά γνώρισε την ήττα από την Μπασκόνια με 86-77. 

Οι «πράσινοι» για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς δεν μπήκε δυνατά κι επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ειδικά το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους παίκτες του Πασκουάλ, οι οποίοι δέχθηκαν 29 πόντους. Κάπως έτσι πήγε… στράφι η τρομερή προσπάθεια που έκανε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην τέταρτη περίοδο κι η απίστευτη εμφάνιση του Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος πήγε να το γυρίσει μόνος του!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Σενγκέλια αποτέλεσε από το ξεκίνημα του αγώνα μεγάλο πρόβλημα για την άμυνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο οποίος από την πλευρά του αντιμετώπισε μεγάλα ζητήματα στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο ο Γεωργιανός φόργουορντ σημείωσε 11 πόντους, την ώρα που όλοι οι «πράσινοι» είχαν 12!

Ο Παππάς ανέλαβε δράση στη δεύτερη περίοδο και σημείωσε 8 μαζεμένους πόντους, την ώρα που ο Βουγιούκας έκανε τρομερή δουλειά μέσα στο «ζωγραφιστό». Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέστρεψε και μείωσε στον πόντο (31-30 στο 15’) αλλά και πάλι «κόλλησε» στην επίθεση! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Βάσκοι να βρουν λύσεις με τον Τζάνινγκ και να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας διαφορά 12 πόντων (44-32).

Ο Λάνγκφορντ άρχισε να φθείρει την αντίπαλη άμυνα και να δίνει λύσεις από τη γραμμή των βολών (σημείωσε 10 πόντους στην τρίτη περίοδο) αλλά οι «πράσινοι» δεν λειτουργούσαν καθόλου καλά στην άμυνα! Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι μετρούσαν 9/13 τρίποντα ως το 30’, με αποτέλεσμα να πάνε στην τελευταία περίοδο, έχοντας διαφορά 18 πόντων.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε με σερί 6-0 και άρχισαν μια προσπάθεια για πετύχουν την τεράστια ανατροπή! Οι «πράσινοι» βελτίωσαν την άμυνα τους και με έναν εκπληκτικό Λάνγκφορντ βρέθηκαν ακόμα και στο -6 (81-75), δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, το τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ ήταν άστοχο και στην επόμενη φάση ο Τζάνινγκ ήταν εύστοχος έξω από τα 6μ75, «κόβοντας» τα πόδια των «πράσινων» που άρχισαν να επηρεάζονται κι από την υπερπροσπάθεια να επιστρέψουν… Άλλωστε το ματς είχε χαθεί στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, όχι στο τελευταίο.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 44-32, 73-55, 86-77.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ