ΣΠΟΡ

Η πρωτιά της Λέστερ στην Premier League είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στην Αγγλία

Η πρωτιά της Λέστερ στην Premier League είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στην Αγγλία
Reuters / Carl Recine Livepic

Μετά και τη νίκη με 2-1 επί της Τσέλσι, όλοι στο Νησί αναρωτιούνται μέχρι που μπορεί να φτάσει η σκληρή και αποφασισμένη ομάδα του Ρανιέρι.

Από την 13η αγωνιστική, όταν και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το 3-0 εκτός επί της Νιούκασλ, δεν έχει πέσει (μόνο για ένα ΣΚ είχε ισόβαθμη την Σίτυ). Η αγωνιστική ισορροπία της είναι εξαιρετική: συγκομιδή 17 βαθμοί εντός, 18 εκτός.

Η επίθεση κάνει την διαφορά

Η άμυνα ήταν το αρχικό πλάνο του Ρανιέρι, η επίθεση όμως «βγάζει φωτιές». 34 γκολ, η καλύτερη στο Νησί (η Σίτυ έχει 32) και ο Βάρντι πρώτος σκόρερ με 15 γκολ (πέρυσι είχε μόλις 5...) και ο Ριάντ Μαρέζ τρίτος με 11 (ενδιάμεσα ο Λουκάκου της Έβερτον με 12). Οι δυο τους έχουν περισσότερα γκολ από όλη την Γιουνάιτεντ (21) ή την Λίβερπουλ (20). Ο Βάρντι που κόστισε μόλις 1,2 εκατ € το 2012 και ο Αλγερινός, που αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Χάβρη και την Ligue 2 μόλις με 550 χιλιάδες €. Και για τους δύο, ο Ρανιέρι έχει βάλει απαγορευτικό σε οποιαδήποτε πρόταση.

Στριπτίζ θα κάνει ο Λίνεκερ!

Δεν πιστεύουν όμως όλοι στα παραμύθια. Ο Γκάρι Λίνεκερ, κεντρικός σχολιαστής στην Αθλητική εκπομπή του BBC ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την πρώτη εκπομπή της επόμενης σεζόν με τα εσώρουχα (!) αν η Λέστερ κατακτήσει το πρωτάθλημα.

«Πατατάκι» ο Βάρντι!

Το «χρυσό παιδί» τη Λέστερ πάντως μοιάζει πια με πρωταγωνιστή κινηματογραφικής ταινίας. Από το ρεκόρ σκοραρίσματος στην Premier με 11 συνεχόμενα ματς, την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερς και τις προτάσεις, που πέφτουν βροχή, όχι μόνο έχει εκτοξεύσει το κασέ του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Είναι περιζήτητος και από τις διαφημιστικές εταιρίες και το βράδυ της Δευτέρας γνωστή μάρκα με πατατάκια κυκλοφόρησε συλλεκτική σειρά, με το όνομα του παίκτη, που μπορούσαν οι φίλαθλοι να αγοράσουν.

Ο Ρανιέρι πάντως επιμένει: πέντε ακόμη βαθμοί έως τους 40, που είναι το όριο της σωτηρίας. Και ας είναι αυτή η καλύτερη πορεία στα 131 χρόνια ιστορίας του συλλόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ