ΣΠΟΡ

Το γυναικείο πρωτάθλημα της lingerie football league στην Αγγλία βάζει φωτιά στα γήπεδα

Το γυναικείο πρωτάθλημα της lingerie football league στην Αγγλία βάζει φωτιά στα γήπεδα
lingeriefootballleague.co.uk

Κοπέλες με αθλητικούς στηθόδεσμους και κολάν θα κλωτσάνε την μπάλλα στο νέο πρωτάθλημα στην Αγγλία, αποφασισμένες να δείξουν ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι τελικά "θηλυκό".

Ο ίδιος ο Σεπ Μπλάτερ ήταν που παρότρυνε τις γυναικείες ομάδες να υιοθετήσουν πιο «κομψή αθλητική περιβολή», με στενές μπλούζες και σορτσάκια, ώστε να κάνουν το άθλημα πιο ελκυστικό.


(Πηγή: lingeriefootballleague.co.uk)

Στην Αγγλία, ιδρύθηκε η πρώτη ποδοσφαιρική λίγκα γυναικείων ομάδων, που θέλει να δείξει ότι ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν και οι ωραίες γυναίκες και το θέαμα να είναι ελκυστικό, με ή και χωρίς την μπάλλα.

«Το θέμα δεν είναι να κάνουν μάτι οι φίλαθλοι, αλλά οι γυναίκες να νιώθουν σαν γυναίκες», λέει η Τζέμα Χιουζ, από τα ιδρυτικά μέλη της λίγκας που κάνει το τολμηρό αυτό βήμα. Πιστεύει ότι με αυτόν τρόπο θα προσελκύσει φιλάθλους, αλλά και χρηματοδότες, που τόσο ανάγκη έχει το γυναικείο ποδόσφαιρο όντας στην σκιά των ανδρών.

«Είμαι 23 ετών» λέει η Χιουζ, «και δεν θέλω να περιμένω άλλα 40 χρόνια, για να δω σπόνσορες στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Είναι ανατρεπτικό, αντισυμβατικό, αλλά το ενδιαφέρον του Τύπου και του κόσμου θα φέρει χρήματα, που θα πάνε απ ευθείας στις ομάδες και τις αθλήτριες. Δείτε τις τεννίστριες, το ντύσιμο τους και θα καταλάβετε πως πέτυχαν να έχουν εξίσου υψηλές αμοιβές και χορηγίες με τους άνδρες».


(Πηγή: lingeriefootballleague.co.uk)

Οι στολές θα μοιάζουν με αυτές των ομάδων βόλεϊ και σε καμμία περίπτωση δεν μετατρέπουν τις γυναίκες σε «σεξουαλικά αντικείμενα», όπως φωνάζουν οι φεμινιστικές οργανώσεις στην Αγγλία. Παρόμοιες λίγκες ήδη υφίστανται στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Ο πρώτος αγώνας θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο της «τάξης του 92», το Hotel Football των Γκιγγς, Νέβιλ, Σκόουλς και Μπατ στο Μάντσεστερ, στις 23 Δεκεμβρίου και οι διοργανωτές ελπίζουν μέσα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα να πραγματοποιήσουν το πρώτο βήμα για το δικό τους όνειρο.

Διαβάστε και αυτό

Προπονητής στην Βαλένθια ο Γκάρι Νέβιλ και οι «μπίζνες» της «χρυσής παρέας» του Μάντσεστερ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ