ΣΠΟΡ

Μίκαελ Σουμάχερ: Στο «φως» άγνωστες λεπτομέρειες για το ατύχημά του

Μίκαελ Σουμάχερ: Στο «φως» άγνωστες λεπτομέρειες για το ατύχημά του
EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη δική του μάχη δίνει εδώ και 5 χρόνια ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημα που είχε στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, ενώ έκανε σκι.

Ο Γερμανός πιλότος της Φόρμουλα 1, σαν σήμερα στις 29 Δεκεμβρίου 2013, την ώρα που έκανε σκι σε πλαγιά που ήταν εκτός πίστας, έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ σοβαρά στο κεφάλι, παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Αμέσως μετά το ατύχημα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου υπεβλήθη σε χειρουργικές επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Σουμάχερ λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι του στην Ελβετία και είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι.

Αποκαλύψεις για το ατύχημά του

Για πρώτη φορά ο υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης Στέφαν Μποζόν, σύμφωνα με το γερμανικό Focus, φέρνει στο «φως» λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το ατύχημα.

«Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο είπαν ότι επειδή ο χώρος που συνέβη ήταν δίπλα στην πλαγιά, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να τον μεταφέρουν με προσοχή. Και ήταν ξεκάθαρο πως ήταν πολύ σοβαρό, διαφορετικά δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει ελικόπτερο. Ο Σουμάχερ ήταν τυχερός», είπε και πρόσθεσε: «Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά από την βάση ελικοπτέρων στην Κουρσεβέλ μέχρι το Μέριμπελ. Θυμάμαι ακόμα ότι οι γιατροί έκτακτης ανάγκης του ελικοπτέρου είχαν προβλήματα με τις πρώτες βοήθειες λόγω της θέσης του ατυχήματος. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να πετάξουν πρώτα για το Μουτιές για να τον σταθεροποιήσουν. Στη συνέχεια, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ».

Όπως υπογράμμισε ο Στέφαν Μποζόν, όταν έφτασε στο σημείο είδε την πέτρα πάνω στην οποία χτύπησε το κεφάλι του ο Σουμάχερ.

Μάλιστα όπως ανέφερε, είχε χιονίσει τόσο λίγο που οι πέτρες ήταν ελαφρά καλυμμένες με χιόνι.

«Αν είχε χιονίσει περισσότερο, ο Σουμάχερ πιθανότατα θα είχε γλιστρήσει από την πρώτη πέτρα. Ο Σουμάχερ ήταν σαφώς εκτός της οργανωμένης περιοχής της πλαγιάς εκείνη τη στιγμή. Αλλά μόνο κατά μερικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έφταιγε ο υπεύθυνος του θερέτρου. Γιατί αν βγεις εκτός, έχεις εσύ την ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφαν δεν έχει επισκεφθεί την οικογένεια του πιλότου της Formula 1, αυτό όμως δε σημαίνει πως δε σκέφτεται διαρκώς το ατύχημα, ειδικά όταν βλέπει πλαγιές με πέτρες στην άκρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ