ΣΠΟΡ

Μετά τον James Bond, η Jaguar γυρνά στις πίστες με «ηλεκτρικό μονοθέσιο»

Μετά τον James Bond, η Jaguar γυρνά στις πίστες με «ηλεκτρικό μονοθέσιο»
www.jaguar.co.uk

Η επιστροφή σε αγωνιστική δράση της κορυφαίας Αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γεγονός με ένα ηλεκτροκίνητο τελευταίας γενιάς μονοθέσιο στην Formula E.

Πέρασε μια ολόκληρη δεκαετία από το 2004, όταν και η Jaguar αποσύρθηκε από την Formula 1 και οι υπεύθυνοι της εταιρίας ρίχνονται ξανά στις πίστες. Αυτή την φορά με ένα αυτοκίνητο High Tech, αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο, που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula E της σεζόν 2016-17.

Για τους ανθρώπους της εταιρίας ήταν το επόμενο βήμα στη νέα εποχή αυτοκινήτου. Να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του ηλεκτροκινητήρα σε αγωνιστικές συνθήκες. Με το καταναλωτικό κοινό να λατρεύει καθετί οικολογικό, η Formula E δίνει την δυνατότητα στην Jaguar να κάνει την δική της πρόταση, πριν την εφαρμόσει στην παραγωγή.

Στην κατηγορία αυτή μετέχουν αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μονοθέσια (10 ομάδες και 20 οδηγοί) και ήδη 9 πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν δηλώσει, ότι θα φιλοξενήσουν γκραν-πρι, ανάμεσα τους και το Λονδίνο.

Και στο μέλλον F1

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κεντρική σκηνή. Όχι ίσως άμεσα, αφού θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση της ομάδας στις απαιτήσεις των γκραν πρι, αλλά και την συνεργασία με την Williams. Ήδη οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν στην τελευταία ταινία του James Bond με την Jaguar C-X75 να αποτελεί το αντίπαλο δέος στην Άστον Μάρτιν του Ντάνιελ Κρεγκ, στο κυνηγητό της Ρώμης.

Τα δοκιμαστικά του νέου μονοθέσιου θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, όταν και θα γίνει και η επιλογή των πιλότων, που θα τρέξουν και πάλι σε πίστα με τα χρώματα της Jaguar.

Διαβάστε επίσης

Τα 16 αμάξια που αγάπησε ο Τζέιμς Μποντ σε ένα λεύκωμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ