ΣΠΟΡ

Σκάνδαλο FIFA: Οκτώ χρόνια αποκλεισμού σε Μπλάτερ και Πλατινί

Σκάνδαλο FIFA: Οκτώ χρόνια αποκλεισμού σε Μπλάτερ και Πλατινί
REUTERS/Ruben Sprich

Τέλος το ποδόσφαιρο για τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί καθώς η Επιτροπή Ηθικής της FIFA επέβαλε στους δύο ισχυρούς άνδρες του ποδοσφαίρου απαγόρευση ενασχόλησή τους με το άθλημα για οκτώ χρόνια για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής της Επιτροπής Ηθικής κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση του ποσού των 1.8 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μπλάτερ στον Πλατινί.

«Ο κ.Μπλάτερ από τη θέση του προέδρου της FIFA, ενέκρινε την πληρωμή προς τον Μισέλ Πλατινί η οποία δεν έχει καμία νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων στις 25 Αυγούστου 1999» ανέφερε και συνέχισε:

«Ο κ.Μπλάτερ δεν ήταν σε θέση να αποδείξει άλλη νομική βάση για την πληρωμή αυτή. Ο ισχυρισμός του της προφορικής συμφωνίας κρίθηκε ως μη πειστικός και απορρίφθηκε».

Και ποιος θα κάνει τώρα κουμάντο στο ποδόσφαιρο χωρίς τον Μπλάτερ;

«Ο κ.Πλατινί απέτυχε να ενεργήσει με απόλυτη αξιοπιστία και ακεραιότητα κάτι που δείχνει την άγνοια της σημασίας των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των ευθυνών που είχε», αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης σχετικά με τον πρώην πρόεδρο της UEFA και συνεχίζει:

«Οι ενέργειές τους δεν έδειξαν καμία δέσμευση στην ηθική στάση που οφείλει να έχει, αποτυχαίνοντας να σεβαστεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς καθώς και το πλαίσιο κανόνων της FIFA στο βαθμό που πρέπει να τηρείται σε αυτόν, επιδεικνύοντας μια καταχρηστική εκτέλεση των καθηκόντων του ως αντιπρόεδρος της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, σε παράβαση του άρθρου 13 του γενικού κώδικα συμπεριφοράς», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Ο γαλλικός Τύπος δημοσίευσε έγγραφο του 1998, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Πλατινί

Αποκλεισμό δια βίου από το ποδόσφαιρο και για τον Μπλάτερ εισηγείται η FIFA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ