ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μπάγερν Μονάχου 77-67: Με αέρα και ψυχολογία στη Βαρκελώνη

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μπάγερν Μονάχου 77-67: Με αέρα και ψυχολογία στη Βαρκελώνη
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε το... καθήκον του (77-67) κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και πάει Βαρκελώνη για το μεγάλο «διπλό» που αναζητά.

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την όγδοη φετινή τους νίκη στη Euroleague κι ανέβηκαν στο 8-9, δύο ημέρες πριν επισκεφθούν τη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν άκρως ουσιαστικός και στο μεγαλύτερο διάστημα συνδύασε ουσία και θέαμα, ξεκινώντας από την άμυνα του, κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός ότι δέχθηκε μόλις 67 πόντους.

Επίσης, το «τριφύλλι», από τη στιγμή που και πάλι τα τρίποντα δεν... έμπαιναν, πέρασε την μπάλα στο «ζωγραφιστό», παίρνοντας πόντους από πολλούς παίκτες. Ο Νικ Καλάθης ήταν απολαυστικός (14π., 11ασ.), ενώ ο Παπαπέτρου έκανε ρεκόρ καριέρας, σκοράροντας 18 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Πιτίνο μπήκαν με ενέργεια στο παρκέ και κέρδισαν τις περισσότερες μάχες. Με αυτόν τον τρόπο έλεγξαν τον τομέα των ριμπάουντ (18-10), ενώ έκαναν δύσκολη τη... ζωή των αντιπάλων τους με την άμυνα που έπαιξαν.

Οι «πράσινοι», οι οποίοι έκαναν μόλις 2 λάθη στο πρώτο μέρος, δέχθηκαν μόνο 11 πόντους ως το 12ο λεπτό και με σερί 7-0, ξέφυγαν με 26-11 (12'). Ο Καλάθης «έκοβε κι έραβε» (7π., 5ρ. σε 17 λεπτά), ενώ ο Παπαπέτρου έκανε τρομερή δουλειά κοντά στο καλάθι (11π. με 4/6διπ., 5ρ.).

Μάλιστα, αν δεν ήταν ένα ξέσπασμα του Κόπονεν και κυρίως ο Ουίλιαμς (13π.), τότε η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με το «τριφύλλι» να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Η Μπάγερν μπήκε με μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ κι έριξε τη διαφορά στο -6 (45-39), αλλά ο Καλάθης με τις πάσες του... έκοψε στη μέση την άμυνα της γερμανικής ομάδας. Ο Μήτογλου έδωσε λύσεις, ενώ ο Γκιστ συνέχισε να είναι αποτελεσματικός κι ο Παναθηναϊκός διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας.

Ο Παπαπέτρου πέτυχε μεγάλο τρίποντο, κάνοντας το 59-49, λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Έλληνας φόργουορντ συνέχισε να δίνει επιθετικές λύσεις, όπως κι ο Τόμας, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να κρατούν σε απόσταση (65-54 στο 32') την αντίπαλο τους.

Με δεδομένο ότι τα τρίποντα δεν... βγήκαν και πάλι, οι «πράσινοι» πέρασαν την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό», εκεί που βρήκαν πόντους, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν στην Μπάγερν να μειώσει μέχρι το -6. Έτσι κύλησε ο αγώνα μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει άνετα στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 43-32, 59-50, 77-67.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ