ΣΠΟΡ

Ο Πογιέτ στην πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα οριοθετεί τους εφετινούς στόχους της ΑΕΚ

Ο Πογιέτ στην πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα οριοθετεί τους εφετινούς στόχους της ΑΕΚ
EUROKINISSI/ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Αέρα Premier League φέρνει στην ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογιέτ, που θέλει να αλλάξει επίπεδο την ομάδα μέσα από τις εμπειρίες του και να την φέρει, την πρώτη του σεζόν, στο Champions League.

Μπορεί να μην είχαν περάσει παρά λίγα λεπτά από την ήττα-σοκ από τον Λεβαδειακό, όμως ο τεχνικός της ΑΕΚ έδειξε πόσο διαφορετική φιλοσοφία πρεσβεύει για το ποδόσφαιρο, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις για αυτό το πρώτο του διάστημα στην χώρα μας και τον πάγκο της Ένωσης. «Δυστυχώς σήμερα χάσαμε και δεν είναι καλή η αίσθηση που αφήνουμε, ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε. Απολαμβάνω όμως μια νέα προπονητική δουλειά, ένα νέο τρόπο ζωής, διαφορετικό ποδόσφαιρο. Είναι μια σπουδαία εμπειρία».


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Απόλαυση να δουλεύεις εδώ»

Η προπονητική είναι δύσκολη και αγχώδης δουλειά, αλλά μπορεί να γίνει απολαυστική. Ιδιαίτερα εάν σε ευνοούν οι συνθήκες. Ο ήλιος είναι έμπνευση για τον Πογιέτ και κίνητρο για να μεταδώσει τις γνώσεις του από το υψηλό επίπεδο του Αγγλικού πρωταθλήματος, στην ΑΕΚ.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Σίγουρος για την δουλειά του δεν θέλησε σε καμμία στιγμή να κρυφτεί πίσω από συμβόλαια. «Πολλές φορές υπογράφεις συμβόλαια για να δείξεις στον κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάσαι πάντα από τα αποτελέσματα. Εγώ ήθελα να έρθω εδώ και να δείξω ότι μπορούμε να κάνουμε την ΑΕΚ καλύτερη».

«Ο κόσμος ξεχνά το παρελθόν»

«Ο κόσμος ξεχνάει πολύ γρήγορα τα δύο δύσκολα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται κάτω από εμάς στην βαθμολογία, όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, που ξόδεψαν πολλά χρήματα τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό».

Περιθώριο για βελτίωση υπάρχει ασφαλώς. Η μεθοδικότητα και η οργάνωση κάθε στιγμή του 90λεπτου είναι η βασική αγωνιστική φιλοσοφία του Γκουστάβο Πογιέτ. Κάτι όμως που δεν διδάσκεται στην προπόνηση, αλλά μόνο μέσα από την εμπειρία των παιχνιδιών, ώστε οι παίκτες να αντιδρούν σωστά, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουν.


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Θα γίνουν αλλαγές στο ρόστερ»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ προανήγγειλε ξεκαθάρισμα στο ρόστερ και έλευση παικτών τον Ιανουάριο, παρότι είναι το κομμάτι της δουλειάς που δεν του αρέσει καθόλου. Όσο για τον στόχο της ομάδας; Ξεκάθαρα η 2η θέση στα πλέι-οφ. «Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Να μπούμε στα πλέι-οφ. Ασφαλώς το καλύτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί είναι να κερδίσουμε τα πλέι-οφ και να έχουμε την ευκαιρία του Champions League. Δεν είμαστε όμως μόνοι μας. Είναι και οι άλλες ομάδες που θέλουν να βρεθούν εκεί και θα είναι πολύ ανταγωνιστική διαδικασία».


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Πιο δυνατοί για να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό»

Ο Ουρουγουανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι το απόλυτο των νικών του Ολυμπιακού δεν κάνει καλό στο Ελληνικό πρωτάθλημα και είναι αφύσικο. Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι να βρουν τρόπο να ενισχυθούν. «Νομίζω ότι δεν είναι φυσιολογικό μια ομάδα να έχει 15 στα 15. Δεν συμβαίνει στην Ισπανία, όπου υπάρχει η καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή την στιγμή, η Μπαρτσελόνα. Νομίζω λοιπόν ότι θα ήταν καλό όλοι εμείς οι υπόλοιποι, να γίνουμε πιο δυνατοί και να προσπαθήσουμε ,να ανταγωνιστούμε περισσότερο τον Ολυμπιακό».


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

«Μην τρελαίνεστε, ποδόσφαιρο είναι»

Την καλύτερη ατάκα την κράτησε για το τέλος ο Πογιέτ μιλώντας στους φιλάθλους. «Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ένα παιχνίδι είναι. Δεν χρειάζεται να «τρελαινόμαστε» για την μπάλα. Περάστε τώρα καιρό με τις οικογένειες σας, χαρείτε τα Χριστούγεννα, και ελπίζω ότι τη νέα χρονιά θα είμαστε πολύ καλύτεροι, από όσο παρουσιαστήκαμε εφέτος».


(Πηγή: EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Όλο το κείμενο της συνέντευξης βρίσκεται εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ