ΣΠΟΡ

Super League: Ένα ακόμα βήμα για το Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, πέρασε από τα Ιωάννινα ο Ολυμπιακός

Super League: Ένα ακόμα βήμα για το Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, πέρασε από τα Ιωάννινα ο Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Μια ακόμα νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει το Πρωτάθλημα έκανε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 3-0 του Πανιωνίου για την 17η αγωνιστική της Super League.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Θεσσαλονίκης που πέτυχε την 15η νίκη της σε 16 αγώνες στη διοργάνωση άνοιξε το σκορ με εκτελεστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος στο 11ο λεπτό με εύστοχο σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στην εστία του Κότνικ γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στο 40ο λεπτό του αγώνα άλλαξαν οι ισορροπίες στον αγώνα μιας και ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μακρυλλού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ απλοποίησε την υπόθεση της νίκης καθώς από ασίστ του Ελ Καντουρί, ο Βιεϊρίνια με βολίδα έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ, ανεβάζοντας το σκορ στο 2-0.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 69ο λεπτό του ματς ο Σάκχοφ, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του γκολκίπερ του Πανιωνίου Κότνικ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, κάνοντας ακόμα πιο άνετη την επικράτηση της ομάδας του. Mε τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έκανε ένα ακόμα μεγάλο βήμα τίτλου ξεπερνώντας ένα ακόμα εμπόδιο στην πορεία του προς αυτόν.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, (79΄ Λύρατζης) Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Μαουρίσιο (75΄ Kαρέλλης), Σάχοφ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός (67΄ Ζαμπά), Ακπόμ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ (46΄ Μανοΐλοβιτς), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μακρύλλος, Κότσιτς, Άλι (76΄ Μανθάτης), Κούρντι, Ντουρμισάι (63΄ Καμαρά).

Με Λάζαρο πέρασε από τα Ιωάννινα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την πρωτεύουσα της Ηπείρου επικρατώντας με 2-1 του γηπεδούχου ΠΑΣ Γιάννινα στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής, σε παιχνίδι στο οποίο τα δύο από τα τρία τέρματα σημειώθηκαν από αυτογκόλ και συγκεκριμένα τους Σκόνδρα (8΄) και Βούκοβιτς (14΄). Το τρίποντο στην πειραϊκή ομάδα έδωσε ο Χριστοδουλόπουλος, στο 37΄.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Σκόνδρα να σκοράρει στην εστία της ομάδας του, στο 8ο λεπτό. Ο Φορτούνης πέρασε δυο αντιπάλους του από δεξιά και σέντραρε, ο αμυντικός των γηπεδούχων προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, με το δεύτερο στη σειρά αυτογκόλ των Ηπειρωτών στα δύο τελευταία παιχνίδια τους, αφού είχε προηγηθεί εκείνο του Μιχαήλ απέναντι στην ΑΕΚ.

Με τον ίδιο τρόπο, όμως, έφτασε στην ισοφάριση και η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, στο 14΄. Ο Νικολιάς έκανε το σουτ, ο Βούκοβιτς έβαλε το πόδι και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Σα, με τον Σέρβο αμυντικό να μετρά πια τρία αυτογκόλ στο εφετινό πρωτάθλημα, ύστερα από τις ατυχείς στιγμές του με ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Τελικά ήταν οι φιλοξενούμενοι που ανέκτησαν την πρωτοπορία στο σκορ, όταν στο 37ο λεπτό ο Ποντένσε έκανε έξοχη προσπάθεια από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Χριστοδουλόπουλος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη για το 1-2.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Λίλα, Σιόντης (83΄ Νάουμετς), Νικολιάς, Γιάκος (65΄ Αθανασιάδης), Παμλίδης (80΄ Ξύδας), Κρίζμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Φορτούνης (86΄ Νάτχο), Ποντένσε (90΄+2 Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (71΄ Χασάν).

«Βυθίστηκαν» ακόμα περισσότερο

Με «λευκή» ισοπαλία (0-0) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι των... τελευταίων στη βαθμολογία στη Ριζούπολη ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Λεβαδειακό. Οι αντίπαλοι, ουραγοί στη Super League, είχαν άμεση ανάγκη τους τρεις βαθμούς για να συντηρήσουν τις ελπίδες παραμονής, μοιράστηκαν όμως από έναν κι αυτό σίγουρα δεν εξυπηρέτησε το στόχο τους.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Γκίνο, Λούκιτς, Κύργιας, Οριουέλα, Ντούρσο, Κονέ, Μπεντινέλι, Ντεφεδερίκο, Ακόστα (82΄ Βάρκας), Ναζλίδης (54΄ Ελ Χέλβε).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (69΄ Καραχάλιος), Στανόγεβιτς (83΄ Νανζίς), Ντιόγκο (79΄ Παντελιάδης), Αντιλέχου, Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Ανγκουά, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ