ΣΠΟΡ

Ένας κλειστός προπονητικός «ναός» για ποδοσφαιρόφιλους

Ένας κλειστός προπονητικός «ναός» για ποδοσφαιρόφιλους
CNN Greece

Τι θα λέγατε εάν ο μικρός Ρονάλντο που κρύβεται στο σπίτι σας μπορούσε να προπονηθεί μακριά από το κρύο και τη βροχή; Υπέροχο, ε; Κι όμως γίνεται!

Μόλις πέρασα την είσοδο του κλειστού προπονητηρίου στα νότια προάστια, γέμισα με ενέργεια αλλά και περιέργεια να μάθω τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει αυτός ο χώρος.

2


Πηγή: CNN Greece

Έξι μικροί αθλητές φορώντας την μπλούζα του αγαπημένου τους ποδοσφαιριστή, ακούνε με προσοχή τις οδηγίες του προπονητή. Λίγα λεπτά μετά ξεκινάει η προπόνηση. Ο προπονητής, που μάλλον είδε την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου, με προσκάλεσε να σταθώ δίπλα του και να παρακολουθήσω την προπόνηση από κοντά.

3



Πηγή: CNN Greece

Βλέπω στον τοίχο πίσω μας, ένα μεγάλο τέρμα στο οποίο υπάρχουν τρύπες διαφόρων χρωμάτων. Απορώ και μάλλον φαίνεται. «Κάτσε και θα καταλάβεις» μου λέει ο προπονητής. Έτσι κι έγινε. Η προπόνηση ξεκίνησε. Οι μικροί ποδοσφαιριστές αφού κάνουν άλματα πάνω από εμπόδια και αφού περάσουν ανάμεσα από τις κορύνες, θα βάλουν γκολ στην τρύπα με το χρώμα που τους ζήτησε ο προπονητής.

5



Πηγή: CNN Greece

Φεύγω, από εκεί και συνεχίζω την εξερεύνηση μέσα στον χώρο. Ανεβαίνω στον πρώτο όροφο και σκέφτομαι πως κάπως έτσι θα πρέπει να είναι ο χώρος που προπονείται ο Μέσι. Ακολουθώντας τον διάδρομο μπαίνω σε μια αίθουσα διαφορετική από τις άλλες. Καρέκλες του σκηνοθέτη στοιχισμένες η μια πίσω από την άλλη και απέναντί τους μια τεράστια τηλεόραση. Όπως μου είπε ο Παναγιώτης ο οποίος με ξενάγησε στους χώρους, σε αυτή την αίθουσα ο αθλητής θα δουλέψει την τεχνική θεωρητικά.

6



Πηγή: CNN Greece

Αφήνοντας πίσω μου την αίθουσα της «θεωρίας», ανεβαίνω μια σιδερένια σκάλα, η οποία θα με οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο ντυμένο κι αυτό με ειδικό καταπράσινο τάπητα. Εκεί αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας με τον ενθουσιασμό ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους έχουν «στήσει» το δικό τους ματς.

Στο τέλος αθλητές και προπονητές θα κάτσουν όλοι μαζί σαν οικογένεια, στην καφετέρια του προπονητηρίου, όπου θα παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες.

7



Πηγή: CNN Greece

Με τη βοήθεια του personal προπονητή και με σωστή καθοδηγήση ο μελλοντικός άσσος των γηπέδων θα αντιληφθεί πως πρόκειται για ένα παιχνίδι που διαρκεί 90 λεπτά και που, μετά το τέλος του παιχνιδιού, συμπαίκτες και αντίπαλοι θα είναι όλοι φίλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ