ΣΠΟΡ

Αεροσκάφος αγνοείται στο Στενό της Μάγχης - Αγωνία για τον ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα

Αεροσκάφος αγνοείται στο Στενό της Μάγχης - Αγωνία για τον ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα
REUTERS/Stephane Mahe

Επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο για τον Εμιλιάνο Σάλα, με πηγές της γαλλικής αεροπορίας να επιβεβαιώνουν στο CNNi ότι ο σταρ της Πρέμιερ Λιγκ βρισκόταν στο αεροπλάνο που χάθηκε από τα ραντάρ στο στενό της Μάγχης.

Το μικρό αεροσκάφος, τύπου Piper Malibu, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Νάντης με τελικό προορισμό το Κάρντιφ. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, που πριν από λίγο καιρό είχε υπογράψει συμβόλαιο Cardiff City αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ χάθηκε από τα ραντάρ το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Φρεντερίκ Σολάνο, της υπηρεσίας γαλλικές αεροπορίας, είπε στο CNNi: «Το όνομα του Σάλα ήταν στη λίστα επιβατών».
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν το αεροσκάφος.

Ο αστυνομία της Γκέρνσεϊ έγραψε στο Twitter ότι ομάδες αναζητούν σημάδια του αεροσκάφους σε μια έκταση 1.000.

Η Cardiff City είπε την Τρίτη ότι ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια του Εμιλιάνο Σάλα και πως προσπαθεί να διευκρινίσει τι έχει συμβεί.

«Ανησυχούμε για την είδηση ότι χάθηκε ένα μικρό αεροσκάφος από τα ραντάρ χτες» είπε ο πρόεδρος της Cardiff City Mehmet Dalman, και συμπλήρωσε: «Περιμένουμε επιβεβαίωση πριν σχολιάσουμε περαιτέρω. Ανησυχούμε πολύ για την ασφάλεια του Εμιλιάνο Σάλα».

Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο ρεκόρ με την Cardiff City, πριν από μια εβδομάδα για τρία χρόνια. Ο Σάλα, ο οποίος έβαλε 12 γκολ για την Νantes αυτή την αγωνιστική σεζόν, μερικές μόλις ώρες πριν εξαφανιστεί το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία από την Nantes και έγραψε: «Τελευταία, αντίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ