ΣΠΟΡ

«Το αεροπλάνο μοιάζει να διαλύεται, φοβάμαι»: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του Εμιλιάνο Σάλα

«Το αεροπλάνο μοιάζει να διαλύεται, φοβάμαι»: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του Εμιλιάνο Σάλα
REUTERS/Stephane Mahe

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε ο Αργεντινός επιθετικός Εμιλιάνο Σάλα. Ο παίκτης της Κάρντιφ αναχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Νάντη αλλά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, καθώς όλα δείχνουν πως το αεροσκάφος που επέβαινε συνετρίβη.

Σε ηχητικά μηνύματα στο Whatsapp, που προορίζονταν για μερικούς στενούς του φίλους, ο 28χρονος ακούγεται ολοένα και πιο ανήσυχος για την κατάσταση του αεροσκάφους του. Την ώρα που ηχογραφούσε τα μηνύματα, ο Εμιλιάνο Σάλα ακούγεται κουρασμένος αλλά αισιόδοξος για το νέο του ξεκίνημα στην Κάρντιφ.

«Πώς τα πάτε παιδιά; Δεν φαντάζεστε πόσο κουρασμένος νιώθω τώρα. Ήμουν στην Νάντη για να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες, και δεν κάθισα λεπτό. Τώρα ταξιδεύω με ένα αεροπλάνο που μοιάζει να διαλύεται στον αέρα. Πηγαίνω στο Κάρντιφ, είναι τρελό, και από αύριο ξεκινάω προπονήσεις με τη νέα μου ομάδα», αναφέρεται στην πρώτη καταγραφή.

Στο επόμενο μήνυμα, ο 28χρονος είναι εμφανώς πιο ανήσυχος: «Τι γίνεται παιδιά, όλα καλά; Αν δεν έχετε νέα μου σε περίπου μιάμιση ώρα, ίσως πρέπει να ενημερώσετε να στείλουν κάποιον να με βρει. Αρχίζω και φοβάμαι».

Ο Σάλα, που είχε ταξιδέψει με το ίδιο αεροπλάνο στη Γαλλία για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακόμισής του, ανησυχούσε για το ταξίδι της επιστροφής με το μικρό Piper Malibu.

Όπως αναφέρει ένας πρώην συμπαίκτης του, ο οποίος συνόδεψε τον Σάλα στο αεροδρόμιο της Νάντης, η διαδρομή προς τη Γαλλία «ήταν άσχημη» και ότι φοβόταν για την ασφάλειά του.

Ακόμα, μία πηγή της «Daily Mail» ανέφερε ότι το εξαθέσιο αεροπλάνο εμφάνιζε τεχνικά προβλήματα πριν το μοιραίο ταξίδι, και ότι τελικά κατάφερε να απογειωθεί μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ