ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς για Ναδάλ: «Προσπαθώ να καταλάβω πώς τον νικάει ο Φέντερερ, δεν έφτασα καν κοντά»

Τσιτσιπάς για Ναδάλ: «Προσπαθώ να καταλάβω πώς τον νικάει ο Φέντερερ, δεν έφτασα καν κοντά»
REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Στέφανος  Τσιτσιπάς μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το τέλος του ημιτελικού του Αυστραλιανού Open.

Μπορεί να γνωρίζουν όλοι ότι το μέλλον είναι δικό του, ο ίδιος όμως δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την ήττα με 3-0 σετ που γνώρισε από τον Ράφα Ναδάλ, στη Μελβούρνη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε ότι προσπαθεί ακόμα να καταλάβει, πώς ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κερδίσει τον Ισπανό τενίστα.

«Δεν ξέρω, προσπαθώ να καταλάβω πώς τον νίκησε ο Φέντερερ. Το ίδιο ακριβώς στυλ με το δικό μου. Προσπαθώ να καταλάβω. Εννοώ ότι δεν θέλω να χάσω από τον Ράφα δέκα φορές. Ελπίζω να φτάσω πιο κοντά την επόμενη φορά. Δούλεψα πολύ σκληρά.
Απέναντι στον Ράφα είχα έναν καλό αγώνα στο Τορόντο. Είχα ελπίδες για την επόμενη φορά. Θυμάμαι ότι είχα πει στον εαυτό μου ότι θα τον νικήσω την επόμενη φορά που θα παίξω μαζί του. Γι' αυτό είμαι τόσο απογοητευμένος σήμερα, γιατί δεν έφτασα ούτε καν κοντά. Αλλά θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, να στοχεύω ψηλά και ελπίζω μια μέρα να πάρω μια νίκη εναντίον του», ανέφερε ο 20χρονος τενίστας.

Συνεχίζοντας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρόσθεσε: «Αυτό το τουρνουά με άλλαξε δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στην καριέρα μου. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που πήρα κάποιες νίκες αυτήν τη βδομάδα, όπως αυτή απέναντι στον Φέντερερ. Θα σταθώ σε αυτό το παιχνίδι γιατί έπαιξα πολύ καλό τένις απέναντι στον Ρότζερ, αλλά και απέναντι στον Μπαουτίστα Αγούτ και επίσης κόντρα στον Μπερετίνι στον τέταρτο γύρο, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης νομίζω. Έκανα καλά παιχνίδια. Αλλά σήμερα είμαι πραγματικά απογοητευμένος γιατί θεωρώ ότι θα μπορούσα να είχα φτάσει πιο κοντά και να αποδείξω περισσότερα πράγματα και να μην τον αφήσω να κυριαρχήσει σε όλο το ματς».

Και τόνισε:

«Πνευματικά δεν ήμουν μέσα στο παιχνίδι. Ένιωθα κάπως κενός στο μυαλό, κάτι που είναι περίεργο γιατί ποτέ δεν νιώθω έτσι. Ήθελα τόσο πολύ να ξυπνήσω. Ένιωθα ότι ο χρόνος αντίδρασής μου ήταν αργός. Ένιωθα ότι τίποτα δεν ήταν όπως συνήθως. Ήμουν down. Ένα κλικ χειρότερος από ό,τι είμαι συνήθως. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, προσπαθώ να καταλάβω τι πήγε λάθος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ