ΣΠΟΡ

Η Ρεάλ Μαδρίτης στο κυνήγι του Ζοσέ Μουρίνιο

Η Ρεάλ Μαδρίτης στο κυνήγι του Ζοσέ Μουρίνιο
EPA/EFE/JUANJO MARTIN

Και η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται τώρα διατεθειμένη να «κλέψει» τον Ζοσέ Μουρίνιο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απολύοντας τις επόμενες ώρες τον Ράφα Μπενίτεθ.

Δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τα κείμενα στην Αγγλία για την «συμφωνία» Μουρίνιο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena SER, που γνωρίζει καλά το ρεπορτάζ της Ρεάλ Μαδρίτης, ανέφερε ότι η «βασίλισσα» ετοιμάζεται να διώξει τον Μπενίτεθ.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει πίσω τον Μουρίνιο στην Μαδρίτη και ετοιμάζεται να κάνει πρόταση στον Special ONE και να τον «κλέψει» από τους «μπέμπηδες». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο Μπενίτεθ μετρά ώρες στον Μαδριλένικο πάγκο και εκτός του Μουρίνιο, υποψήφιος είναι και ο Ζινεντίν Ζιντάν, που αυτή την στιγμή έχει την τεχνική καθοδήγηση της β ομάδας.

Πάντως ο διάσημος μάντατζερ του Πορτογάλου Ζόρζε Μέντες διέψευσε την οποιαδήποτε συμφωνία του πελάτη του με την Γιοπυνάιτεντ, μιλώντας στην Globoesporte. «Ούτε συμφωνία, ούτε καν επίσημη πρόταση δεν υπάρχει προς το παρόν. Δεν ξέρουμε στο μέλλον τι θα συμβεί».

Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι αμέσως μόλις έγινε «διαθέσιμος» ο Μουρίνιο, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα τοπ ευρωπαϊκά κλαμπ. Είναι ένας από τους 5 προπονητές (Γκουαρντιόλα, Κλοπ, Σιμεόνε, Αντσελότι), που αποτελούν την ελίτ των μάνατζερς αυτό το διάστημα.

Όλα τα «μεγάλα κλαμπ» στον κόσμο, κυριολεκτικά «σκοτώνονται» για να έχουν κάποιον από τους 5 στην άκρη του πάγκου τους, εξυπηρετώντας κυρίως το σταρ σύστεμ, ακόμη και αν η φιλοσοφία των συγκεκριμένων προπονητών, δεν ταιριάζει στο προφίλ κάποιων εξ αυτών. Και βέβαια μοιάζει σχεδόν απίθανο κάποιος άλλος να έχει την τύχη να μπει σφήνα και να αναλάβει μια «μεγάλη» ευρωπαϊκή ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ