ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-0: «Ντόρτια» με αφηνιασμένο Φορτούνη

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-0: «Ντόρτια» με αφηνιασμένο Φορτούνη

«Κάλπασε» ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λάρισα, επικρατώντας με 4-0.

Σαρωτικός ήταν ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΛ, την οποία «διέλυσε» με 4-0. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε μια άνετη νίκη, απέναντι στη Λάρισα, που δεν κατάφερε σε κανένα το σημείο του αγώνα να απειλήσει. Το πρώτο γκολ του στον Ολυμπιακό πέτυχε ο Μασούρας, με το οποίο άνοιξε το σκορ στο Φάληρο, ενώ ακολούθησαν τρία τέρματα του Φορτούνη, για την πέμπτη σερί νίκη της ομάδας.

Αφηνιασμένος μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και από το πρώτο λεπτό πίεσε για το γκολ. Φορτούνης και Μασούρας «προειδοποίησαν» την εστία του Κρίστινσον, χωρίς να σκοράρουν. Ωστόσο στο 8’, ο Νάτχο έβγαλε τρομερή κάθετη μπαλιά στον Μασούρα, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0.

Στο 15’ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Γκόλιας τράβηξε τη φανέλα του Μιράντα. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0. Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει, με την ΑΕΛ να επιχειρεί να βγει μπροστά μετά το 30’.

Οι «βυσσινί» δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Σα, ενώ ο Ολυμπιακός στο 44’ εκδήλωσε μια εξαιρετική επίθεση που κατέληξε στο τρίτο γκολ. Ο Νάτχο έδωσε στον Γκερέρο, εκείνος μπήκε στην περιοχή, γύρισε για τον Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε για το 3-0.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα. Οι όποιες προσπάθειες της ΑΕΛ να απειλήσει δεν είχαν τύχη, καθώς οι αμυντικοί των γηπεδούχων «καθάριζαν» κάθε φάση, πριν εξελιχθεί σε κίνδυνο.

Στο 55’ ο Μασούρας άγγιξε το δεύτερο προσωπικό γκολ, καθώς το σουτ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κρίστινσον. Στο 75’ ήρθε και το τέταρτο γκολ των «ερυθρόλευκων», όταν ο Ανδρούτσος έβγαλε τρομερή κάθετη μπαλιά για τον Φορτούνη, ο οποίος με άνεση πέτυχε το 4-0. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ΑΕΛ να έχει ένα καλό σουτ με τον Μπαργκάν στο 89’, που πέρασε άουτ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Νάτχο (61’ Ανδρούτσος), Μασούρας, Ποντένσε (50’ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Γκερέρο (66’ Χασάν).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλλας (84’ Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Σικάφκα (59’ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίβκοβιτς (46’ Ζίζιτς).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ