ΣΠΟΡ

«Στάση» στη Λιβαδειά για τον Παναθηναϊκό

«Στάση» στη Λιβαδειά για τον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI/KOSTAS VILLA

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη (0-0) κόντρα στον Λεβαδειακό εκτός έδρας για την 19η αγωνιστική της Super League.

Οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο από την αρχή και πολιόρκησαν την περιοχή των γηπεδούχων. Στο 8ο λεπτό ο Χατζηγιοβάνης πέρασε κάθετη πάσα για τον Μακέντα, που σούταρε από δύσκολη γωνία και ο Μπάγιτς μπλόκαρε. Στο 24΄οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Μακέντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουρμπέλης τη δεύτερη, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στις δύο πιο σημαντικές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Λεβαδειακός άφησε την αμυντική τακτική, πίεσε ψηλά κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει το παιχνίδι πιο γρήγορο ρυθμό και να γίνουν φάσεις. Στο 63΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Στανόγεβιτς, ο Ζησόπουλος σούταρε από την περιοχή και ο Διούδης επενέβη σωτήρια. Στο επόμενο λεπτό ο Γιόχανσον βρήκε τον Χατζηγιοβάνη, αυτός γύρισε από δεξιά, αλλά ο Μακέντα δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπαλιάς και να τη στείλει στα δίχτυα.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία των Βοιωτών χάθηκε στο 68ο λεπτό: ο Στανόγεβιτς βρισκόταν λίγο κάτω από το κέντρο, όταν είδε τον Διούδη εκτός εστίας και επιχείρησε να τον αιφνιδιάσει με ένα καταπληκτικό σουτ, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Η απάντηση του Παναθηναϊκού, που στο δεύτερο ημίχρονο δεν έβρισκε πια μεγάλους χώρους, ήταν ένα εξαιρετικό σουτ του Άλτμαν στο 82΄, που έφυγε μόλις άουτ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Άνγκουα, Ντιόγκο, Τσαμπούρης, Κονέ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς, Μαρκόφσκι (84΄ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (78΄ Νανγκίς), Γιακουμάκης (90΄ Μέλεγκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (68΄ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (86΄ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (80΄ Καμπετσής), Μακέντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ