ΣΠΟΡ

Μάρκο Σίλβα: Καθημερινά σκληρή δουλειά για να γινόμαστε καλύτεροι

Μάρκο Σίλβα: Καθημερινά σκληρή δουλειά για να γινόμαστε καλύτεροι
ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Το 8 στα 8 του Ολυμπιακού είναι το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία των ερυθρόλευκων στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ισοφάρισε την επίδοση της ομάδας του Λες Σάνον την σεζόν 1976-77 και κυνηγά πια το στοιχειωμένο ρεκόρ εκείνης του Μπούκοβι με το 11 στα 11 το 1966. Το δείγμα δουλειάς του Μάρκο Σίλβα είναι σαφέστατα θετικό.

Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την εξαιρετική παρουσία του νέου προπονητή του Ολυμπιακού μέχρι τώρα. Ο ίδιος όμως ο Μάρκο Σίλβα, μιλώντας αποκλειστικά στο CNN.GR δεν εφησυχάζει και ζητά ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από τους παίκτες του. "Ο επαγγελματισμός και η καθημερινή δουλειά αντικατοπτρίζονται στα αποτελέσματα μέχρι τώρα. Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτά τα ρεκόρ και τις νίκες. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Όπως λέω κάθε μέρα στους παίκτες μου, πρέπει να δουλεύουν σκληρά και κάθε μέρα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν θα κερδίζουμε πάντα".

Διαφορά ποιότητας με τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακός

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων παραδέχθηκε, ότι υπάρχει σαφής διαφορά ποιότητας με τους αντιπάλους του, μέχρι στιγμής. "Υπάρχει διαφορά. Φαίνεται στον τρόπο, που κερδίσαμε. Και μας αρέσει, που και οι αντίπαλοί μας ουσιαστικά το αναγνωρίζουν αυτό. Δεν μένουμε όμως σε αυτό. Θέλουμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι".

Όταν τον ρωτήσαμε, αν ο Ολυμπιακός στέλνει ένα μήνυμα στους επίδοξους διεκδικητές του τίτλου, όπως κάνει και η Μπάγερν συνήθως στην Γερμανία, παρότι ο τίτλος δεν κρίνεται ποτέ το φθινόπωρο, χαμογέλασε και μας τόνισε: "Η Μπάγερν έχει 10 στα 10, εμείς 8 στα 8. Είναι ένα σαφές μήνυμα της δουλειάς που κάνουμε και της ποιότητας μας. Όμως στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Πρέπει απλά να συνεχίσουμε έτσι, με συλλογική προσπάθεια. Δεν έχει τελειώσει τίποτε απολύτως."

Το πρώτο "ντέρμπυ αιωνίων" του Μάρκο Σίλβα

Πέρυσι έζησε τα ντέρμπυ Σπόρτινγκ-Μπενφίκα, αλλά ο Μάρκο Σίλβα παραδέχεται, ότι ανυπομονεί για την πρώτη μάχη με τον "αιώνιο": " Έχω μια αίσθηση για τέτοια ντέρμπυ, άλλωστε και το Μπενφίκα-Σπόρτινγκ είναι στα ίδια χρώματα, κόκκινο και πράσινο. Γνωρίζω την σημασία. Μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες, τεράστια ένταση. Όλοι θέλουν τη νίκη. Είναι ματς που μένουν στην ιστορία. Στόχος είναι λοιπόν η νίκη. Αλλά πρέπει οι ποδοσφαιριστές και να το απολαύσουν".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ