ΣΠΟΡ

Champions League: «Βασίλισσα» και μέσα στο Άμστερνταμ - «Πέταξαν» οι… πετεινοί

Champions League: «Βασίλισσα» και μέσα στο Άμστερνταμ - «Πέταξαν» οι… πετεινοί

Με «δράστες» τους Μπενζεμά και Ασένσιο η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-1 του Άγιαξ«Πάρτι» της Τότεναμ με 3-0 κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των 16 του Champions League

Ο Άγιαξ μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς και έκανε το 1-0 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στο 37ο λεπτό με κεφαλιά του Ταλιαφίκο, όμως μετά από εξέταση του VAR, ο διαιτητής Νταμίρ Σκόμινα ακύρωσε το γκολ, αφού ο Τάντιτς ήταν σε θέση παθητικού οφσάιντ και παρεμπόδιζε τον Κουρτουά.

Η Ρεάλ ήταν αυτή που τελικά βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μπενζεμά στο 60ο λεπτό να εκμεταλλεύεται την πάσα του Βινίσιους και να κάνει το 1-0 για τους Ισπανούς. Στο 75ο λεπτό του ματς ο Ζιγιές όμως έφερε το ματς στα ίσια για τους Ολλανδούς, όταν από γύρισμα του Νέρες ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως βρήκε και πάλι τις λύσεις και έκανε το 2-1 στο 87ο λεπτό με γκολ του Ασένσιο.

ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (73΄ Ντόλμπεργκ), Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ, Ταλιαφίκο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Ρεγκιλόν, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (81΄ Ντίας), Μπέιλ (61΄ Λούκας), Μπενζεμά (73΄ Ασένσιο).

Παράσταση για ένα ρόλο

Σημαντικό βήμα για βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League έκανε η Τότεναμ που επικράτησε με 3-0 της Ντόρτμουντ εντός έδρας.

Οι Άγγλοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο ματς και στο 47ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με γκολ του Σον. Η ομάδα του Μάουρίσιο Ποκεντίνο μάλιστα έκανε το 2-0 στο 83΄ με κοντινλη κεφαλιά του Βερτόνγκεν. Το πάρτι των Άγγλων δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 86’ ο Έρικσεν εκτέλεσε κόρνερ και με κοντινή κεφαλιά ο Γιορέντε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με αυτό το σκορ η Τότεναμ απέκτησε... τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Σάντσες, Φόιτ, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Σισοκό, Γουίνκς, Φερτόνχεν, Έρικσεν, Μόουρα (84΄Γιορέντε), Σον (89’ Λαμέλα).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Χακίμι, Τόπρακ, Ζαγκαντού (77΄ Σμέλτσερ), Ντιαλό, Βιτσέλ, Ντιλέινι, Πούλισιτς (87΄Μπρούν Λάρσεν), Ντάχουντ, Σάντσο (88’ Γκερέιρο), Γκέτσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ