ΣΠΟΡ

Ακήρυχτη «ανακωχή»: Τι ένωσε τους οπαδούς Λίβερπουλ – Μπάγερν στο ματς για τους 16 του CL

Ακήρυχτη «ανακωχή»: Τι ένωσε τους οπαδούς Λίβερπουλ – Μπάγερν στο ματς για τους 16 του CL
AP Photo/Dave Thompson

Στον χθεσινό αγώνα στο Άνφιλντ για τους 16 του Champions League, υπήρξε μία στιγμή απρόσμενης οπαδικής ομόνοιας, όπου οι οπαδοί της Λίβερπουλ χειροκρότησαν θερμά την αντίπαλη κερκίδα της Μπαγερν. 

Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης αυτής ακήρυχτης «ανακωχής», οι οπαδοί των δύο ομάδων ενώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις τιμές των εισιτηρίων.

Στο δεύτερο ημίχρονο του ματς που έληξε χωρίς τέρματα, οι οπαδοί της Μπαγερν ξεδίπλωσαν ένα γιγάντιο πανό που έγραφε "Away ticket LFC 48£ FCB 55€. Th€ gr€€d knows no £imits! Twenty is plenty" («Εκτός έδρας εισιτήριο Λίβερπουλ 48 λίρες, Μπαρτσελόνα 55 ευρώ. Η απληστία δεν έχει όρια. Είκοσι είναι αρκετά»), αντικαθιστώντας τα ‘ε’ με το σήμα του ευρώ και το ‘λ’ με το σήμα της λίρας. Η πρωτοβουλία αυτή καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της Λίβερπουλ.

AP 19050769627022

«Η απληστία δε γνωρίζει όρια» γράφει το πανό των Βαυαρών - Peter Byrne/PA via AP

Το «είκοσι είναι αρκετά» αναφέρεται σε μία εκστρατεία που ξεκίνησε η Ομοσπονδία Φιλάθλων Ποδοσφαίρου στην Αγγλία που αξίωνε να διαμορφωθεί η τιμή των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους οπαδούς στις είκοσι λίρες.

Λίγες ημέρες πριν, η Πρέμιερ Λιγκ είχε ανακοινώσει πως οι ομάδες της θα διαθέτουν εισιτήρια έναντι 30 λιρών για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της Μπάγερν βάζουν το πάθος τους για την ομάδα για λίγο σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Το 2017, οι Βαυαροί είχαν πετάξει πλαστά χαρτονομίσματα στο γήπεδο, μετά τη νίκη της επί της Άντερλεχτ και αφότου είχαν πληρώσει εισιτήριο 100 ευρώ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ενώ το 2015, και πάλι σε αγγλικό έδαφος, αυτή τη φορά στο γήπεδο της Άρσεναλ, είχαν ανεβάσει πανό που έγραφε «64 λίρες για να αγοράσεις ένα εισιτήριο, αλλά χωρίς φιλάθλους το ποδόσφαιρο δεν αξίζει ούτε δεκάρα» - πρωτοβουλία που επίσης είχε κερδίσει το θερμό χειροκρότημα των γηπεδούχων.

Ηχηρή ήταν η διαμαρτυρία των οπαδών της Λίβερπουλ σε αγώνα του 2016 με τη Σάντερλαντ, όταν το 77ο λεπτό πάνω από 10.000 άνθρωποι βγήκαν από το γήπεδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ολοένα και ακριβότερες τιμές εισιτηρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ