ΣΠΟΡ

Champions League: Η Ατλέτικο δεν σεβάστηκε μια «Μεγάλη Κυρία» - Ανατροπή της... ανατροπής για Σίτι

Champions League: Η Ατλέτικο δεν σεβάστηκε μια «Μεγάλη Κυρία» - Ανατροπή της... ανατροπής για Σίτι
AP Photo/Manu Fernandez

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League καθώς επικράτησε 2-0 της Γιουβέντους - Νίκη (2-3) με ανατροπή στην ανατροπή για τη Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Σάλκε. 

Με το ξεκίνημα του αγώνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Γκριεζμάν από τον Ματουιντί. Υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο παικτών, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Η Γιουβέντους απάντησε και στο 8΄μετά από φοβερό σουτ του Ρονάλντο, ο Όμπλακ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 28ο λεπτό ο διαιτητής έδωσε αρχικά πέναλτι σε ανατροπή του ΝτεΣίλιο στον Ντιέγκο Κόστα όμως το πήρε πίσω καθώς αποδείχθηκε τελικά εκτός περιοχής.

Στο 50ο λεπτό ο Ντιέγκο Κόστα βγήκε τετ α τετ με τον Σέζνι όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο. Και μπορεί είκοσι λεπτά αργότερα ο Μοράτα να έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο διαιτητής δεν μέτρησε ποτέ το γκολ λόγω φάουλ του Ισπανού επιθετικού στον Κιελίνι. Αυτό που δεν κατάφερε τελικά ο Μοράτα, το έπραξε ο Χιμένεθ στο 78ο λεπτό κάνοντας το 1-0 για τους Ισπανούς, ενώ στο 83΄ο Γκοδίν με κεφαλιά έκανε το 2-0, δίνοντας αέρα πρόκρισης στους γηπεδούχους.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Γοδίν, Φελίπε Λουίς, Τόμας (61΄ Λεμάρ), Κόκε (66΄Κορέα), Γκριεζμάν, Σαούλ, Ρόντρι, Ντιέγκο Κόστα (57΄Μοράτα), Χουάνφραν, Χιμένες.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Πιάνιτς (72΄Τσαν), Ντιμπάλα (80΄Μπερναρτένσκι), Άλεξ Σάντρο, Ματουίντι (85΄Λέο Κανσέλο), Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Μπεντανκούρ.

Ανατροπή στο παρά... 5 και βλέπει «16» η Μάντσεστερ Σίτι

Παρ΄ όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 στο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Σιτι κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 3-2 κόντρα στη Σάλκε στη Γερμανία.

Η Μάντσεστερ Σίτι απείλησε πρώτη στο έβδομο λεπτό όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά και κεφαλιά του Αγουέρο, ο Φέρμαν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Αργεντινός επιθετικός στο 18ο λεπτό ωστόσο ήταν πιο εύστοχος και άνοιξε το σκορ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 25ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Σάλκε, όταν ο Ουτ βρέθηκε σε θέση βολής και επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από την εστία.

Οι Γερμανοί έφεραν το ματς στα ίσια στο 38ο λεπτό με γκολ του Μπενταλέμπ, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του μετά από χέρι του Οταμέντι. Η Σάλκε «χτύπησε» και πάλι στο 43ο λεπτό με γκολ του Μπενταλέμπ και πάλι από την «άσπρη βούλα». Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το 2-2 στο 85ο λεπτό με τον Σανέ, ενώ ο Στέρλινγκ στο 90΄έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Καλιτζούρι, Μπρούμα, Σανέ, Νάστασιτς, Οτσίπκα, Σερντάρ, ΜακΚένι (Σκρίσμπσκι), Ουτ, Μπενταλέμπ, Μεντίλ (65΄Μπουργκστάλερ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Μπερνάρντο Σίλβα, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Στέρλινγκ, Φερναντίνιο, Γκιουντογάν, Ντε Μπράινε, Νταβίντ Σίλβα (70΄Κομπανί), Αγουέρο (78΄Σανέ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ