ΣΠΟΡ

Στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ο Παναθηναϊκός

Στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ο Παναθηναϊκός
Ακόμη έναν τίτλο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, στην τελευταία του χρονιά στα γήπεδα. Eurokinissi

Πράγματα και... θαύματα έκανε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλο Ελλάδος στο μπάσκετ και επικρατώντας του Άρη με το εμφατικό 90-69, πήρε δίκαια το εισιτήριο για τον τελικό.

Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό του ΟΑΚΑ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων έσπευσαν να την παρακολουθήσουν για ένα, όμως, ημίχρονο. Στα πρώτα 20 λεπτά, ο Άρης αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα των Πρασίνων, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά από το -8 στο οποίο βρέθηκαν με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 38-37.

Όσοι πίστεψαν ότι ο Άρης θα μπορούσε να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό αγωνιζόμενος σε «αφιλόξενο» έδαφος, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς μπήκαν σεληνιασμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα σερί 31-11, καθάρισαν ουσιαστικά τη νίκη.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Φελντέιν (22 π.), Γκιστ (21 π.) και Διαμαντίδης (15 π.), ενώ από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ξεχώρισαν οι Νιλ και Χάγκινς.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει πλέον τον αντίπαλό του στον τελικό, που θα είναι είτε ο ΠΑΟΚ, είτε η έκπληξη της διοργάνωσης, Φάρος Κερατσινίου (αγωνίζονται τη Δευτέρα).

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-37, 69-48, 90-69

Δ. Γιαννακόπουλος: Γεμάτο επιτυχίες και... Διαμαντίδη το 2016

Αφού συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την επικράτηση επί του Άρη (90-69) και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε τις ευχές του για το 2016, κάνοντας αναφορά με... νόημα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη.

Στη δήλωση που έκανε μετά το τέλος του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Άρη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αναφέρει:

«Συγχαρητήρια σε όλους για την πρόκριση στον τελικό. Εύχομαι σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να έχει ένα 2016 γεμάτο υγεία και στον Παναθηναϊκό ένα 2016 γεμάτο επιτυχίες και να μην... κρεμάσει τη φανέλα του ο Δημήτρης Διαμαντίδης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ