ΣΠΟΡ

Ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην ενεργό δράση ο Άνταμ Τζόνσον

Ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην ενεργό δράση ο Άνταμ Τζόνσον
AP Photo/Lai Seng Sin

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια, η ιστορία του Ανταμ Τζόνσον συγκλόνισε τον χώρο του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Ο Αγγλος άσος βρέθηκε στην φυλακή, καταδικασμένος σε ποινή έξι ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικά αδικήματα, κατά ενός15χρονου κορίτσιου. Ο άλλοτε διεθνής με την εθνική Αγγλίας μεσοεπιθετικός τέθηκε υπό αυστηρή επιτήρηση, αφού εκείνη την εποχή, υπήρχαν ενδείξεις πως είχε τάσεις αυτοκτονίας.

Μάλιστα είχε δεχθεί επίθεση στα ντους από συγκρατούμενο του, όταν του ζήτησε να καθαρίσει και ο Τζόνσον του απάντησε με ύφος, «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», για να δεχθεί γροθιές στο πρόσωπο. Μετά το επεισόδιο υπήρξε ο φόβος ότι μπορεί να επιχειρήσει να αυτοτραυματιστεί. Οπως ανέφεραν, τον Μάρτιο του 2017, τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Τζόνσον που εξέτιε την ποινή του στη φυλακή του Ντονκάστερ, είχε εχθρική αντιμετώπιση από τους συγκρατούμενούς τους, και σύμφωνα με τους οικείους του, είχε εκφράσει την επιθυμία να βάλει τέλος στην ζωή του, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρχών.

Ο ίδιος πάντως είχε βρει να περνάει δημιουργικά το χρόνο του στη φυλακή καθώς απασχολούταν 6 ώρες την ημέρας σαν κουρέας (!) κερδίζοντας 20 λίρες (=26 €) την εβδομάδα. Το τελευταίο του συμβόλαιο στην Σάντερλαντ θυμίζουμε ότι είχε εβδομαδιαία αποζημίωση για τον Άνταμ Τζόνσον 60 χιλιάδες λίρες (=79 χιλιάδες €)...

Ολα αυτά, πλέον, ανήκουν στο παρελθόν και όπως αναφέρει η «Sun», ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, που αναμένεται να αποφυλακισθεί εντός του επόμενου μήνα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στα γήπεδα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ενδιαφέρον για την απόκτησή του, έχουν δείξει ομάδες από την Κίνα και την Ινδία.

Ο Τζόνσον, ο οποίος έχει φορέσει 12 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, άρχισε την καριέρα του στην Μίντλεσμπρο, ενώ αγωνίστηκε ακόμη στην Μάντσεστερ Σίτι, πριν ενταχθεί, το 2012, στο δυναμικό της Σάντερλαντ με τετραετές συμβόλαιο έναντι 10 εκατομμυρίων λιρών. Ηταν βασικός στις «μαύρες γάτες» έως την έναρξη της δίκης του και σκόραρε στην τελευταία εμφάνισή του, στην ισοπαλία 2-2 με τη Λίβερπουλ, τον Φεβρουάριο του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ