ΣΠΟΡ

Άρης-ΑΕΚ 2-0: Νίκησε και βλέπει Ευρώπη

Άρης-ΑΕΚ 2-0: Νίκησε και βλέπει Ευρώπη

Ένα ακόμα βήμα για βρεθεί στην Ευρώπη τη νέα χρονιά έκανε ο Άρης που επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ εντός έδρας.

Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στους γηπεδούχους σημείωσαν οι Λάρσον στο 32' και Ρόουζ στο 69'. Ο Άρης σημείωσε γκολ και στο 13' με τον Βέλεθ, αλλά ακυρώθηκε ως οφ-σάϊντ, αφού ο Γιουνές ήταν ακάλυπτος μπροστά από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, επηρεάζοντας τη φάση με την συμμετοχή του.

Στην πρώτη σημαντική φάση του αγώνα ο Άρης πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις την εστία του Μπάρκα στο 11΄ όταν δυνατό σουτ του Κόρχουτ εκτός μεγάλης περιοχής εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ. Δυο λεπτά αργότερα ο Άρης σημείωσε γκολ με τον Βέλεθ αλλά ακυρώθηκε σαν οφ-σάϊντ. Ήταν το 13΄ όταν ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο Διαμαντόπουλος το ακύρωσε μετά από υπόδειξη του βοηθού του συλλαμβάνοντας τον Γιουνές ακάλυπτο σε θέση οφ-σάϊντ και αφού επηρέαζε την φάση μπροστά από τον Μπάρκα.

Στο 28' ο Τσόσιτς στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την βρήκε με τα χέρια στο σουτ του Ματέο, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι αλλά ο διαιτητής εκτίμησε πως η επαφή της μπάλας με τα χέρια του Τσόσιτς, ήταν ακούσια και δεν το καταλόγισε. Ο Άρης συνέχισε να είναι απειλητικός αν και δεν είχε κατοχή της μπάλας και στο 32' άνοιξε το σκορ. Ο Λάρσον από τα αριστερά, μπήκε στα καρέ της Ένωσης και με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 1-0.

Με το 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, όπου ο Άρης είχε 4 τελικές έναντι μιας της ΑΕΚ, η οποία όμως είχε κατοχή μπάλας σε ποσοστό 69% έναντι 31% των γηπεδούχων. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε πλούσιο σε φάσεις και απολύτως θεαματικό. Με πρωταγωνιστή τον Άρη, οι φίλαθλοι είδαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πλήθος καλώς ευκαιριών και γκολ. Η ΑΕΚ ξεκίνησε πρώτη αυτή την αντίδραση και στο 54' από φάουλ του Μάνταλου ο Αλεφ έστειλε κεφαλιά που πέρασε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα, (56') ο Γκαρσία μπήκε με ντρίπλες στην περιοχή του Μπάρκα και τον πλάσαρε, αλλά ο τελευταίος σωτήρια με τα πόδια την τελευταία στιγμή έδιωξε τον κίνδυνο.

Στο 59' δεύτερο δοκάρι για τον Άρη. Ο Γιουνές σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και αποκρούστηκε. Ο Άρης συνέχισε να πολιορκεί. Στο 63' καινούργια καλή ευκαιρία με τον Ντιγκινί που μέσα στην μικρή περιοχή, ανάμεσα σε δύο παίκτες της ΑΕΚ, σούταρε, για να απομακρύνει ο Τσόσιτς. Η ΑΕΚ αποφάσισε να αντιδράσει και στο επόμενο λεπτό έχασε πάλι ευκαιρία με ελάχιστα άστοχο σουτ του Αλεφ. Στο 69' ο Άρης εδραίωσε τη νίκη του με γκολ του Ρόουζ. Η φάση ξεκίνησε από φάουλ του Ματίγια, ο Γιουνές έστειλε κεφαλιά πάσα στον Ρόουζ, που με καρφωτό σουτ χωρίς χρονοτριβή έκανε το 2-0 μέσα σε πραγματική αποθέωση.

Στο 86' ο Φετφατζίδης που πριν λίγο είχε πάρει θέση στο παιχνίδι, σούταρε δυνατά για να απομακρύνει σωτήρια ο Μπάρκας. Χωρίς αλλαγή στην εξέλιξη του αγώνα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, που σηματοδότησε την πρώτη νίκη σε αγώνα ντέρμπι και την 11η στο φετινό πρωτάθλημα για τους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης.

Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Ρόουζ, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σιώπης, Γκαρσία (88' Μαρτίνες), Λάρσον (80' Φετφατζίδης), Γιουνές (71' Μπάσα), Ντιγκινί.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης (46' Σβάρνας), Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Άλεφ, Λιβάγια (75' Αλμπάνης), Μπακασέτας (62' Μπογέ), Πόνσε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ