ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2: Απόλυτος κυρίαρχος, πέρασε και από το ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2: Απόλυτος κυρίαρχος, πέρασε και από το ΟΑΚΑ
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος καθώς επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά και πέρασαν και από την έδρα των «πρασίνων» κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από το 1985.

Οι Θεσσαλονικείς χάρις σε γκολ των Μαουρίσιο (2΄) και Λέο Ζαμπά (47΄) πήραν τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό που ήταν καλός αλλά δεν μπόρεσε να δείξει αυτό που μπορεί και που έχει κάνει στους προηγούμενους αγώνες του.

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Ολυμπιακό (παίζει αύριο με τον Απόλλωνα Σμύρνης) στους 10 βαθμούς, την ώρα που η πέμπτη θέση απομακρύνθηκε περισσότερο για την ομάδα του Δώνη, που έχασε και το εφετινό εντός έδρας αήττητο.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους «πράσινους» μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 2ο λεπτό, σε εκτέλεση κόρνερ ο Διούδης έκανε κακή έξοδο και ο Μαουρίσιο, προωθημένος στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ με προβολή.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο: με γκολ από τα αποδυτήρια, στο ίδιο χρονικό σημείο! Στο 47ο λεπτό Ο Μάτος έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά και γύρισε προς τον Μπίσεσβαρ. Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, η μπάλα κατέληξε στον Ζαμπά κι εκείνος πλάσαρε τον Διούδη για το 0-2, που έδινε πια σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του.



Η αποβολή του Ζαμπά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 71ο λεπτό, για επικίνδυνο παιχνίδι στον Κολοβέτσιο, αναθέρμανε το ενδιαφέρον και ξανάδωσε ελπίδα στους γηπεδούχους, που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 76΄, όταν ο Πασχαλάκης έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ, στο μακρινό σουτ του Ινσούα, ενώ το ίδιο έπραξε στο 87΄, σε γυριστό σουτ του Μακέντα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι γλίτωσαν το 0-3 στο 84΄, όταν σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ βγήκαν τρεις παίκτες του με έναν, ο Κρέσπο έδωσε στον Πέδρο Ενρίκε κι εκείνος ανενόχλητος σούταρε κάκιστα από το πέναλτι, πάνω από το δοκάρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (69΄ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε (69΄ Δώνης), Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46΄ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82΄ Πέδρο Ενρίκε), Μαουρίσιο, Σάκχοφ (77΄ Γιαννούλης), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70΄ Ολιβέιρα), Ζαμπά, Άκπομ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ