ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Πανιώνιος 96-71: Αήττητος κι... ωραίος πριν την αποστολή στη Μόσχα!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Πανιώνιος 96-71: Αήττητος κι... ωραίος πριν την αποστολή στη Μόσχα!
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνδύασε ουσία και θέαμα (96-71) κόντρα στον Πανιώνιο κι έκανε το 18-0 στη Basket League, λίγες ημέρες πριν παίξει στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Ρικ Πιτίνο ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικό τον Βαγγέλη Σακελλαρίου και ως το 18' είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, ενώ σίγουρα είδε με ικανοποίηση για ακόμα ένα ματς τον Γιώργο Παπαγιάννη να κάνει τρομερή δουλειά κοντά στο καλάθι. Γενικότερα, πάντως, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι πηγαίνει με... σπασμένα φρένα το τελευταίο διάστημα. Ενδεχομένως, είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να πάει στη Μόσχα, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ σε μια αποστολή που μοιάζει... mission impossible.

Οι παίκτες του Πιτίνο μπήκαν, κάπως, «νωθρά» στο παρκέ κι έτσι ο Πανιώνιος ήταν αρκετά ανταγωνιστικός στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι «πράσινοι» είχαν 6/17 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο κι η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν στο -1 (24-23), ως το 12ο λεπτό. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και άφησε πίσω του τους φιλοξενούμενους...

Με πρωτοστάτη τον Παπαπέτρου, το «τριφύλλι» πίεσε στην άμυνα, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του σε λάθη. Παράλληλα, βρήκε πόντους στο τρανζίσιον, με αποτέλεσμα να τρέξει επιμέρους 21-4, ξεφεύγοντας με 45-27! Επίσης, με τους Τόμας και Παπαγιάννη «χτύπησε» μέσα στο «ζωγραφιστό», ενώ παράλληλα κυριάρχησε στα ριμπάουντ, τα οποία ήταν 30-10 στο ημίχρονο!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν με τον ίδιο εντυπωσιακό ρυθμό και στο δεύτερο μέρος και στην τέταρτη περίοδο έφτασαν τη διαφορά στο +32 (96-64 στο 39') κι επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ