ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ρεάλ Μαδρίτης: Νίκη πρόκρισης θέλουν οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ρεάλ Μαδρίτης: Νίκη πρόκρισης θέλουν οι «πράσινοι»
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης (21:00, Novasports 2HD) και με νίκη θα είναι οριστικά στα play offs της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός «τρέχει» ένα σερί έξι νικών στη διοργάνωση και πλέον κρατά την κατάσταση στα χέρια του, αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πλέον, η ομάδα θέλει μια νίκη στους εναπομείναντες αγώνες της Euroleague έτσι ώστε να περάσει στα νοκ-άουτ κι από εκεί και πέρα να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για να φτάσει στο Final Four.

Το πρώτο από τα δυο παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, είναι αυτό με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα, πλην του Νίκου Παππά, και σε μια αναμέτρηση όπου ήδη έχει ανακοινωθεί sold out θα κληθούν να «λυγίσουν» τη «βασίλισσα» και να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα και Νταμίρ Γιαβόρ, αλλά και η Αν Πανθέρ με την ευχή όλων να μην… απασχολήσουν κανέναν μετά το τέλος του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός πέρα από τη νίκη, που θα σημαίνει και πρόκριση στα play offs, έχει αρκετά ακόμα κίνητρα για τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «πράσινοι» θα κυνηγήσουν όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Άλλωστε, σε μια από τις 99 πιθανές ισοβαθμίες που υπάρχουν για το φινάλε της φετινής regular season στην Euroleague, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρεθεί ακόμα και πέμπτος, ενώ υπάρχει και σενάριο που του δίνει πρόκριση ακόμα και με... ήττα. Αυτό, όμως, καλό είναι να μην χρειαστεί να το επιστρατεύσουν οι «πράσινοι».

Επιπλέον, η ομάδα του Πιτίνο θέλει να βάλει και ένα τέλος στο σερί τεσσάρων ηττών που έχει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και το οποίο ξεκίνησε στην περσινή σειρά των play offs της Euroleague.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ