ΣΠΟΡ

Η Μπαρτσελόνα κοντά στα προσφυγόπουλα στη Μόρια

Η Μπαρτσελόνα κοντά στα προσφυγόπουλα στη Μόρια
screen grab από βίντεο

Κοντά στα προσφυγόπουλα στη Μόρια της Μυτιλήνης βρέθηκε η ομάδα της Μπαρτσελόνα, δείχνοντας έμπρακτα το ανθρώπινο πρόσωπό της.

Οι Καταλανοί διοργάνωσαν ένα ποδοσφαιρικό καμπ για τα προσφυγόπουλα, με στόχο να προωθηθεί ο διάλογος, ο σεβασμός και η ανεκτικότητα μεταξύ τους, και να βοηθήσουν να αναπτύξουν φιλικές μεταξύ τους σχέσεις και να μειώσουν το άγχος τους.

Με την παρουσία τους εκεί, προσπάθησαν να δώσουν στα παιδιά που βιώνουν καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες στον καταυλισμό, δικαίωμα να ονειρεύονται και να ξεφύγουν έστω και για λίγες ώρες, από την σκληρή τους καθημερινότητα.

«Καταλάβαμε πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να κάνουν όνειρα. Μπορούμε να τους δείξουμε το μέλλον. Αυτά τα παιδιά είναι εδώ και υποφέρουν και αυτό είναι πολύ άδικο», δήλωσε ο Τζόρντι Κάρντονερ, αντιπρόεδρος της Μπάρτσα και του ομώνυμου ιδρύματος.

Οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για παιδιά φιλοξενούνται σε δύο καταυλισμούς προσφύγων στο ελληνικό νησί.

«Παλιότερα έλεγαν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο για τα αγόρια και όχι για τα κορίτσια. Τώρα όμως δεν υπάρχει διαφορά αγοριών και κοριτσιών, είμαστε ίσοι και μπορούν και τα κορίτσια να παίζουν ποδόσφαιρο» δήλωσε στο euronews η 15χρονη Αλί Μπαλούτ από το Πακιστάν.

Η Αλί έφτασε στη Μυτιλήνη τον περασμένο Αύγουστο και ζει στο Καρά Τεπέ μαζί με τις τρεις αδερφές της έχοντας χάσει και τους δύο γονείς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ