ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4-0: «Περίπατος» και σκέφτεται Λαμία

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4-0: «Περίπατος» και σκέφτεται Λαμία
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ εξασφάλισε την τρίτη θέση καθώς επικράτησε με 4-0 του Παναιτωλικού για την 26η αγωνιστική της Super League.

Ο Μάριος Οικονόμου με το πρώτο γκολ της καριέρας του ανοίγοντας το σκορ στο 40΄, το 2-0 διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Μαλή στο 50΄ και ακολούθησαν τα τέρματα των Μπογέ (82΄), Γαλανόπουλου (83΄).

Στο μεταξύ, διπλό πρόβλημα προέκυψε για την ΑΕΚ ενόψει του ημιτελικού κυπέλλου με τη Λαμία (3 Απριλίου). Τραυματίες αποχώρησαν οι Μπακασέτας, Κλωναρίδης και αναμένεται η πρώτη εκτίμηση από το ιατρικό επιτελείο της ΠΑΕ για τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο, όμως η ΑΕΚ είχε την τύχη να προηγηθεί στο 40΄ με κεφαλιά του Οικονόμου μετά από σέντρα του Μπακασέτα. Ήταν το πρώτο γκολ στην καριέρα του 26χρονου κεντρικού αμυντικού, με ομάδα α΄ κατηγορίας (είχε πετύχει 4 με τη Μπολόνια στη Serie B).

Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» το ματς πολύ γρήγορα στο β΄ ημίχρονο, όταν μετά από εκπληκτική κούρσα του Μπακάκη και παράλληλη μπαλιά του Κλωναρίδη, ο Μάλης έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ετσι, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έφτασε στο... ζενίθ της αποτελεσματικότητας, καθώς στα πρώτα 50 λεπτά του παιχνιδιού δημιούργησε μία ευκαιρία, αλλά είχε το προβάδισμα με 2-0!

Πολύ εύκολα η ΑΕΚ κράτησε το «μηδέν» και πέτυχε ακόμα δύο γκολ σε διάστημα μικρότερο των 100 δευτερολέπτων! Στο 82΄ με τον Μπογέ μετά από κάθετη του Μάνταλου και στο 83΄ με τον Γαλανόπουλο (πρώτο γκολ μετά από τον Φεβρουάριο του 2017 για το νεαρό μέσο) από ασίστ του Αλμπάνη.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Κλωναρίδης (λ.τυρ. 76΄ Γκάλο), Χουλτ, Κρστίτσιτς, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (λ. τρ. 53΄ Μάνταλος), Μπογέ, Λιβάγια (68΄ Αλμπάνης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (53΄ Τσιγγαράς), Μιχάι, Μάζουρεκ, Πέδρο Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης (76΄ Λιάβας), Λουσέρο, Μανά (64΄ Γκούγκα), Ντίαζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ