ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Μπάμπεργκ 69-67: Την... ξέρανε ο Ράις

ΑΕΚ-Μπάμπεργκ 69-67: Την... ξέρανε ο Ράις
EUROKINISSI

H AEK βρέθηκε κοντά στην πρόκριση, αλλά ο Ταϊρίς Ράις με καλάθι στο νήμα έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Basketball Champions League στην Μπάμπεργκ, παρά την ήττα της με 69-67 στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της ήττας της από την Μπάμπεργκ επί γερμανικού εδάφους (71-67) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Basketball Champions League.

Η «Ένωση» επικράτησε 69-67 της ομάδας του Νίκου Ζήση, στον αγώνα ρεβάνς για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, χάνοντας έτσι την ευκαιρία υπεράσπισης του ευρωπαϊκού «στέμματος» που κατέκτησε πέρυσι.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στην τελευταία επίθεση της Μπάμπεργκ απέδειξε πόσο ποιοτικός παίκτης είναι, ενώ για την ΑΕΚ προσπάθησε δευτερόλεπτα αργότερα να απαντήσει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος ωστόσο έπεσε σε... τείχος και αστόχησε σε ένα δύσκολο σουτ μπροστά σε δύο αντιπάλους.

Η Μπάμπεργκ μπήκε στον αγώνα με ξεκάθαρη διάθεση να κάνει σετ επιθέσεις και να περάσει την μπάλα στον Αλεξάντερ, ωστόσο η ΑΕΚ εμφανίστηκε ιδιαίτερα διαβασμένη. Ο Χάντερ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση (11π., 8ρ. ως το ημίχρονο) και συνέβαλε ώστε οι «κιτρινόμαυροι» να μαζέψουν 12 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο 20λεπτο. Κάπως έτσι η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 30-24 στο 15'.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν ότι δεν μπορούσε να σκοράρει έξω από τα 6μ75 ούτε με... αίτηση (1/13 τρίποντα)! Το συγκεκριμένο γεγονός σε συνδυασμό με την άμυνα ζώνης που έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι, δεν της επέτρεψε να επιβάλει το ρυθμό της. Όχι βέβαια ότι η Μπάμπεργκ ήταν πιο αποτελεσματική (βλ. 1/10τρ.). Γενικότερα, οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, έχοντας μαζί 27/73 σουτ(!), αλλά το ματς είχε κατά διαστήματα τρελό... ρυθμό, με αποτέλεσμα να δούμε αρκετές εντυπωσιακές φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο έξι σουτ εκτός ρακέτας ήταν εύστοχα.

Οι παίκτες του Μπάνκι δεν είχαν υπομονή στην επίθεση. αλλά με πρωτοστάτη τον Λαρεντζάκη έπαιξαν ορισμένες καλές άμυνες και δεν επέτρεψαν στην Μπάμπεργκ να βρει ρυθμό. Παράλληλα, «φόρτωσαν» τους αντιπάλους τους με φάουλ και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +8 (45-37 στο 26').

Σε εκείνο το σημείο, αυτός που πήγε να αλλάξει το μομέντουμ ήταν ο Ράις, ο οποίος πέτυχε 8 σερί πόντους και συνέβαλε στο επιμέρους 10-1, το οποίο έφερε τη γερμανική ομάδα μπροστά (47-46 στο 28'). Ο Τζέιμς, όμως, πέτυχε 6 κρίσιμους πόντους (όσους είχε σε όλο το πρώτο μέρος) και επέτρεψε στην ΑΕΚ να επιστρέψει σε διαφορά... πρόκρισης. Ο Λαρεντζάκης έμοιαζε με... αμυντικό εξολοθρευτή και στο 32ο λεπτό μετά από κλέψιμο κέρδισε το αντιαθλητικό από τον Χίκμαν (ήταν και το 5ο προσωπικό του).

Η συγκεκριμένη φάση έδωσε το μομέντουμ στην ΑΕΚ, η οποία «έτρεξε» σερί 9-0 και ξέφυγε για πρώτη φορά με 12 πόντους (63-51 στο 33'). Δεν είχε, όμως, και πάλι την υπομονή και τα τρίποντα του Τέιλορ έβαλαν και πάλι τους φιλοξενούμενους στη διεκδίκηση της πρόκρισης (65-60 στο 36'). Η Μπάμπεργκ από τη στιγμή που επέστρεψε απέκτησε το μομέντουμ και τελικά πήρε την πρόκριση με το μεγάλο καλάθι που πέτυχε ο Ράις, 5.5'' πριν το φινάλε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ