ΣΠΟΡ

Πώς ένας οικονομολόγος γίνεται Ironman

Πώς ένας οικονομολόγος γίνεται Ironman

Αποφοιτώντας από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα (πλέον CGS)το 1998, ο Χρήστος Γείτονας σπούδασε και εργάστηκε στα χρηματοοικονομικά στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 2006 μαζί με την αδερφή του Ζωή, ανέλαβε τα ηνία του ιστορικού σχολείου που φέρει το όνομα τους και που εδώ και 46 χρόνια πρωταγωνιστεί στις εκπαιδευτικές εξελίξεις της χώρας μας, συνδέοντας την εμπειρία της τάξης με την πραγματικότητα της ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζει ενεργά τη νεανική επιχειρηματικότητα και τον αθλητισμό. Άλλωστε και ο ίδιος έχει δύο συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα τριάθλου, ενώ το 2018 κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή υπεραποστάσεων τριάθλου Ελλάδος. Σε λίγες μέρες ετοιμάζεται να κατέβει στο IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino-το πρώτο Ironman στην Ελλάδα-και εξηγεί πως η επιστήμη της οικονομίας βοηθάει στην επιτυχή περάτωση ενός τέτοιου αγώνα.

Geitonas 1

«Το σχολείο μας πάντα έβαζε σε προτεραιότητα την ψυχική και σωματική υγεία όλων των μαθητών του, μέσα από τα προγράμματα σπουδών ή διάφορες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός campus. Πολλές γενιές αποφοίτων ταξιδέψαν ανάμεσα σε βουνοκορφές, ποτάμια, σπήλαια και υδροβιότοπους, γι’ αυτό το λόγο. Απώτερος στόχος του CGS ήταν και είναι να διδάξει στους μαθητές τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής. «Όπως ακριβώς έχει συμβεί σε εμένα αλλά και σε χιλιάδες συναποφοίτους», δηλώνει. Καθώς βρίσκεται καθημερινά στο CGS campus δεν χρειάζεται να μετακινηθεί για πρόσβαση σε πισίνα ή στίβο. «Η καθημερινή άθληση – έστω και ένα μισάωρο τρέξιμο το πρωί- έχω παρατηρήσει ότι με κάνουν παραγωγικότερο στην ημέρα μου», τονίζει. «Η ανθεκτικότητα πλέον αναγνωρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες ζωής και ο αθλητισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ενίσχυσής της- πόσο μάλλον στα παιδιά που διαμορφώνουν προσωπικότητες και στάσεις ζωής». Σε λίγες μέρες θα διαγωνιστεί στο IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino. «Είναι ο πρώτος αγώνας IRONMAN 70.3 στην χώρα μου και αναμένω να είναι και ο πιο όμορφος στην Ευρώπη. Η ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά στο ελληνικό κοινό και την οικογένεια μου, δεν θέλει σκέψη!», τονίζει. Ο ίδιος με τη στήριξη της οικογένειας του -και το ΟΚ του γιατρού- ακολουθεί ένα εξατομικευμένο προπονητικό πρόγραμμα από πιστοποιημένους προπονητές τριάθλου. «Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να φτάσεις στην γραμμή εκκίνησης, υγιής αλλά και να χαρείς τον αγώνα.», δηλώνει. Για να τα βγάλει εις πέρας ωστόσο σχεδιάζει να αντλήσει και από το επιστημονικό του υπόβαθρο: «Το 2017, λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος IRONMAN 70.3 στην Τσατανούγκα του Τεννεσί, για να βγάλουμε το προ-αγωνιστικό στρες, κουβεντιάζαμε με τους συναθλητές το ιστορικό μας. Οι περισσότεροι ήταν δρομείς, κολυμβητές, ποδηλάτες και διαθλητές. Όταν ήρθε η σειρά μου, απάντησα ότι είμαι οικονομολόγος και χαμογέλασαν. Πιστεύω όμως ότι η επιστήμη μου με βοηθάει πολύ στο σχεδιασμό της στρατηγικής μου σε κάθε αγώνα. Τα οικονομικά ασχολούνται με τη μελέτη της αποδοτικής αξιοποίησης και κατανομής των περιορισμένων πόρων. Αυτό που κάνω λοιπόν πριν από κάθε αγώνα αντοχής, είναι να μελετάω τους πόρους που διαθέτω (αθλητικές ικανότητες, ενεργειακά αποθέματα, κ.α.) και στη συνέχεια να κάνω την πιο αποτελεσματική κατανομή τους την ημέρα του αγώνα».

Geitonas 4

Ακολουθείστε τη μεγαλύτερη διοργάνωση τριάθλου που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 14 Απριλίου, IRONMAN 70.3 Greece, CostaNavarino

Facebook: https://www.facebook.com/IM703Greece/

Instagram: https://www.instagram.com/ironman_greece/