ΣΠΟΡ

Euroleague: H Ζαλγκίρις Κάουνας απέκλεισε ξανά τον Ολυμπιακό!

Euroleague: H Ζαλγκίρις Κάουνας απέκλεισε ξανά τον Ολυμπιακό!
EUROKINISSI

Εκτός playoffs της Euroleague έμεινε ο  Ολυμπιακός, καθώς η Ζαλγκίρις Κάουνας επικράτησε 93-86 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέρσι η λιθουανική ομάδα τον απέκλεισε στους "8"", ενώ φέτος χρειάστηκε... απλά να νικήσει τη «βασίλισσα» για να τον αφήσει εκτός συνέχειας, με τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να κάνουν τη... ρελάνς, περνώντας από ΣΕΦ και Μαδρίτη, ώστε να βρεθούν στην επόμενη φάση.

Η Ζαλγκίρις ως 8η θα αντιμετωπίσει την 1η Φενερμπαχτσέ στα playoffs, ενώ η Μπασκόνια ως 7η θα αντιμετωπίσει τη 2η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Νωρίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την Αναντολού Εφές να επικρατεί 101-95 της Αρμάνι Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά χρειάζονταν και νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης για να κρατούν στα δικά τους χέρια (με νίκη δηλαδή επί της Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ) την πρόκριση στην οκτάδα.

Η νίκη της Ζαλγκίρις μετέτρεψε ωστόσο σε αγώνα άνευ σημασίας το ματς Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα. Από εκεί και πέρα η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται πλέον για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για τα playoffs της διοργάνωσης.

Τα ζευγάρια των playoffs

Το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας θα πρέπει να περάσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να επιστρέψει σε Final-4. Η Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έκλεισε τη regular season με έξι σερί νίκες, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης της Μπασκόνια και την πήρε... μαζί της στα playoffs.

Τέλος, η Αναντολού Εφές και η Μπαρτσελόνα γνώριζαν από την προηγούμενη εβδομάδα το ματσάρισμά τους, σε μια πραγματικά πολύ αμφίρροπο ζευγάρι. Οι σειρές είναι best-of-three. Όποιος φτάσει πρώτος τις τρεις νίκες, παίρνει την πρόκριση για το Final Four. Τα δύο πρώτα ματς διεξάγονται στις έδρες των ομάδων που έχουν πλεονέκτημα έδρας, εκεί όπου θα γίνει και ο πέμπτος αγώνες αν φυσικά χρειαστεί. Η σειρά αρχίζει στις 16 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ