ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 99-74: «Πικρό» αντίο με νίκη

Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 99-74: «Πικρό» αντίο με νίκη
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός είπε αντίο στην Euroleague επικρατώντας 99-74 της Νταρουσάφακα για την 30η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η τουρκική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το "μουδιασμένο" ξεκίνημα των "ερυθρολεύκων" και με όπλο την περιφερειακή της ευστοχία, αλλά και την υπεροχή της στα ριμπάουντ (μάζεψε 12 έναντι 5 της ομάδας μας στο πρώτο δεκάλεπτο), επέβαλε το ρυθμό της και προηγήθηκε με 11π. (24-35 στο 13').

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, κατάφερε να "βγάλει" αντίδραση... Με πιεστική άμυνα, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κερδίζει κατά κράτος τη μάχη της ρακέτας σε άμυνα και επίθεση και τον Ζακ ΛεΝτέι να αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από τη γραμμή των βολών (έκλεισε το πρώτο μέρος με 12π. και 8/8 βολές), οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ κατάφεραν -με λέι απ του Άξελ Τουπάν- να προσπεράσουν με 45-44 στην εκπνοή του πρώτου εικοσαλέπτου.

Με την καλή του άμυνα, ο Ολυμπιακός περιόρισε αισθητά την Νταρουσάφακα, λειτούργησε άψογα στην επίθεση, βρήκε στόχο από την περιφέρεια και με ένα επί μέρους σκορ 30-12, έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο στο +19 (75-56). Παρά τη μεγάλη διαφορά, οι "ερυθρόλευκοι" δεν χαλάρωσαν... Συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση, μετατρέποντας την αναμέτρηση σε παράσταση για ένα ρόλο (+29, 94-65 στο 35'). Στα τελευταία τέσσερα λεπτά μάλιστα ο Ντέιβιντ Μπλατ έριξε στο παρκέ και τον έφηβο, Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ