ΣΠΟΡ

Ιστορικό γκολ του Ρούνεϊ στο 2-1 της Γιουνάιτεντ επί της Σουόνσι

Ιστορικό γκολ του Ρούνεϊ στο 2-1 της Γιουνάιτεντ επί της Σουόνσι
Reuters / Andrew Yates Livepic

Περισσότερο και από την επιστροφή στις νίκες για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2-1 επί της Σουόνσι είχε ιστορικό χαρακτήρα για τον αρχηγό των "μπέμπηδων" Ουέιν Ρούνεϊ, που πέτυχε το νικητήριο τέρμα.

Με ένα υπέροχο τακουνάκι, ο Ρούνεϊ λύτρωσε την Γιουνάιτεντ που βρήκε το τρίποντο (το άλλο γκολ το είχε σημειώσει ο Αντονί Μαρσιάλ) και έγραψε ιστορία σε δύο κατηγορίες του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Κατ' αρχήν έμεινε μόνος 2ος σκόρερ στην ιστορία της Premier League με το 188ο γκολ του, πίσω από τον μεγάλο Άλαν Σίρερ (260) και μπροστά από έναν άλλον παίκτη, που έγραψε ιστορία με την φανέλα της Γιουνάιτεντ, τον Άντι Κόουλ (187).

Ρεκόρ όμως έκανε και για τον ίδιο τον σύλλογο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού ξεπέρασε τον θρυλικό Ντένις Λόου στον σχετικό πίνακα των σκόρερς με 238 τέρματα. Πλέον κυνηγά τον σερ Μπόμπι Τσάρλτον, που έχει σκοράρει 249 φορές με την φανέλα των "μπέμπηδων".

Κορυφή η Άρσεναλ

Το 2016 βρίσκει πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας την Άρσεναλ, που επιβλήθηκε 1-0 της Νιούκασλ και εκμεταλλεύτηκε μια ακόμη γκέλα της Λέστερ (0-0 εντός έδρας χάνοντας και πέναλτυ με την Μπορνμουθ, που έπαιζε με 10 παίκτες) στις αγωνιστικές των γιορτών. Η Άρσεναλ έχει τώρα 42 βαθμούς, έναντι 40 της Λέστερ και 39 της Μάντσεστερ Σίτυ (επιβλήθηκε με 2-1 στην έδρα της Ουότφορντ). Η Τότεναμ έχει 35 με ένα ματς λιγότερο, η Γιουνάιτεντ είναι 5η με 33, ενώ υποχώρησε πάλι η Λίβερπουλ που έχασε εύκολα από την Ουέστ Χαμ 2-0 και έπιασε τους 32 πόντους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ