ΣΠΟΡ

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό: Νεκρός ο προπονητής των Ολυμπιονικών, Παναγιώτης Αρκουδέας

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό: Νεκρός ο προπονητής των Ολυμπιονικών, Παναγιώτης Αρκουδέας

Φτωχότερη είναι από σήμερα η ελληνική πάλη καθώς θρηνεί το χαμό του προπονητή των Ολυμπιονικών, Παναγιώτη Αρκουδέα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Γεννημένος το 1930, ξεκίνησε την πάλη την περίοδο της κατοχής στην Ένωση Ερασιτεχνών. Πανελληνιονίκης επί σειρά ετών σε πολύ δύσκολα χρόνια, γρήγορα αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική έχοντας μετακινηθεί στον ιστορικό Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο. Υπό την καθοδήγησή του, κατέστησε τον σύλλογο αυτοκράτορα στον ελληνικό χώρο, κατακτώντας 35 πανελλήνια πρωταθλήματα, και ανέδειξε πλήθος αθλητών που διέπρεψαν εντός και εκτός Ελλάδας.

Ήταν προπονητής, μεταξύ άλλων, των Ολυμπιονικών Πέτρου Γαλακτοπουλου, Στέλιου Μηγιάκη, Δημήτρη Θανόπουλου, Βασίλη Γανωτή και του ανιψιού του, Κώστα Αρκουδέα. Επίσης, βοήθησε τα μέγιστα και όλους τους αθλητές της εθνικής ομάδας που διέπρεψαν στο εξωτερικό, όπως οι Μπάμπης Χολίδης, Γιώργος Ποζίδης και οι Γιώργος και Παναγιώτης Ποικιλίδης, καθώς και πάρα πολλούς αθλητές που είχαν εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η πιο σημαντική διάκρισή του ήρθε από την παγκόσμια ομοσπονδία πάλης το 2012, καθώς συμπεριλήφθηκε μεταξύ των σπουδαιότερων προπονητών του κόσμου στο άθλημα της πάλης. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 16:00 στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ