ΣΠΟΡ

Europa League: Τρεις Έλληνες με χαμόγελο και ένας στην… εξέδρα!

Europa League: Τρεις Έλληνες με χαμόγελο και ένας στην… εξέδρα!
AP PHOTOS

Η Άρσεναλ πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League καθώς επικράτησε 2-0 της Νάπολι. 

Με γκολ των Ράμσεϊ (15΄) και αυτογκόλ του Κουλιμπαλί δέκα λεπτά αργότερα, η Άρσεναλ του βασικού Σωκράτη Παπασταθόπουλου επικράτησε της Νάπολι του Ορέστη Καρνέζη (ήταν εκτός αποστολής) εντός έδρας και έκανε μεγάλο βήμα για να προκριθεί στα ημιτελικά του Europa League.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, μετά από έξοχη κυκλοφορία μπάλας των γηπεδούχων, ο Ράμσεϊ πλάσαρε εύστοχα από κοντά μετά την πάσα του Μέιτλαντ-Νάιλς, με τον Ουαλό να πετυχαίνει το έκτο του γκολ στη φετινή διοργάνωση.



Δέκα λεπτά αργότερα, στο 25', μετά από λάθος του Φαμπιάν στη μεσαία γραμμή, ο Τορέιρα έκλεψε την μπάλα, έκανε μια πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, σούταρε δυνατά και μετά από κόντρα και στον Κουλιμπαλί ήρθε το 2-0 για τους Λονδρέζους.



Aπό εκεί πέρα η Τσέλσι, με «δράστη» τον Αλόνσο στο 86ο λεπτό, επικράτησε 1-0 της Σλάβια Πράγας και έκανε σημαντικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα που φαίνεται πως «κλείδωσε» την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς ήταν η Βαλένθια, η οποία στο φινάλε επιβλήθηκε 3-1 της Βιγιαρεάλ στον ισπανικό «εμφύλιο» στο «Θεράμικα» και την ερχόμενη Πέμπτη στο «Μεστάγια» θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει το «εισιτήριο» για τους τέσσερις του θεσμού.

Και οι τρεις Έλληνες χαμογέλασαν απόψε (11/04), με τους Βλαχοδήμο και Σάμαρη (είδε κίτρινη κάρτα λίγο πριν το φινάλε) να ξεκινούν στην ενδεκάδα των «Αετών» στο 4-2 επί της Άιντραχτ. Οι Πορτογάλοι είχαν ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ζοάο Φέλιξ, που πέτυχε χατ τρικ. Ο Σάμαρης, ο οποίος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 82΄ αντικαταστάθηκε τρία λεπτά αργότερα από τον Ζίφκοβιτς. Οι Γερμανοί, πάντως, αν κι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 20΄ (αποβλήθηκε ο Εντικά) κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ και στη Φρανκφούρτη θα τα δώσουν όλα για την μεγάλη ανατροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ