ΣΠΟΡ

«Μάχη» σε Αγγλία και Γερμανία στην τελική στροφή των πρωταθλημάτων

«Μάχη» σε Αγγλία και Γερμανία στην τελική στροφή των πρωταθλημάτων
AP PHOTO

Κανένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει κριθεί οριστικά, λίγες μόνο αγωνιστικές πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Το CNN Greece σας αναλύει την κατάσταση στις πέντε κορυφαίες εθνικές διοργανώσεις.

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με 2-0 στο ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι εντός έδρας και με αυτόν τον τρόπο παρέμεινε στην κορυφή της Premier League, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι που είναι ακολουθεί δυο βαθμούς λιγότερους (έχει 83 βαθμούς έναντι 85 της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ). Οι δυο ομάδες αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη ως το τέλος της διοργάνωσης προκειμένου να μπορέσουν να σηκώσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Στα τελευταία τέσσερα ματς που απομένουν οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Κάρντιφ και την Νιούκαστλ, ενώ υποδέχονται την Χάντερσφιλντ και τελευταία αγωνιστική την Γουλβς. Αν μη τι άλλο τέσσερα ματς που μπορεί η Λίβερπουλ να κάνει αυτό που πρέπει και πλέον να περιμένει γκέλα της Σίτι στα δικά της ματς για να είναι αυτή που θα πανηγυρίσει τον τίτλο. Από την πλευρά της η Σίτι θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ εντός έδρας, την Μπέρνλι εκτός έδρας, την Λέστερ εντός και την Μπράιτον την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας.

Να σημειωθεί ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει να παίξει κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον εξ αναβολής αγώνα για την 31η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου στο Ολντ Τράφορντ.

Μάχη ως το τέλος για Μπάγερν-Ντόρτμουντ


Το άλλο μεγάλο πρωτάθλημα στο οποίο γίνεται μάχη είναι αυτό της Γερμανίας, όπου η Μπάγερν Μονάχου προηγείται στη βαθμολογία με 67 βαθμούς έναντι 66 της Μπορούσια Ντόρτμουντ που δεν κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό που είχε στις αρχές της χρονιάς. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς στις αγωνιστικές που απομένουν αντιμετωπίζει τις: Βέρντερ Βρέμης (εντός έδρας), Νυρεμβέργη (εκτός έδρας), Αννόβερο (εντός έδρας), Λειψία (εκτός έδρας) και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης εντός έδρας.

Από την πλευρά της η Ντόρτμουντ που θέλει να κάνει το απόλυτο και να χάσει βαθμούς η Μπάγερν, δοκιμάζεται στην έδρα της Φράιμπουργκ, υποδέχεται στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ την Σάλκε, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βέρντερ Βρέμης, φιλοξενεί την Φορτούνα Ντίσελντορφ και τελειώνει με την Γκλάντμπαχ εκτός έδρας.

Πισωγύρισμα για Γιουβέντους

Στην Ιταλία, η Γιουβέντους γνώρισε την ήττα από την ΣΠΑΛ και έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει από την 32η αγωνιστική το πρωτάθλημα με την Νάπολι που πέρασε με 3-1 από την έδρα της Κιέβο να μένει ζωντανή στο παιχνίδι της αγωνιστικής. Βέβαια η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που έχει στο μυαλό της στο σημερινό ματς με τον Άγιαξ για την προημιτελική φάση του Champions League θέλει έναν βαθμό στο ματς με την Φιορεντίνα εντός έδρας για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα.

Για την ιστορία η Γιουβέντους που έχει 84 βαθμούς έναντι 67 της Νάπολι στις τελευταίες έξι αγωνιστικές υποδέχεται την Φιορεντίνα, αντιμετωπίζει την Ίντερ εκτός έδρας, φιλοξενεί την Τορίνο, παίζει με την Ρόμα εκτός έδρας, υποδέχεται την Αταλάντα και κλείνει το πρόγραμμα της εκτός έδρας κόντρα στην Σαμπντόρια. Από την πλευρά της η Νάπολι, αντιμετωπίζει κατά σειρά την Αταλάντα (εντός έδρας), Φροζινόνε (εκτός έδρας), Κάλιαρι (εντός έδρας), ΣΠΑΛ (εκτός έδρας), Ίντερ (εντός έδρας) και Μπολόνια (εκτός έδρας).

Προελαύνει η Μπαρτσελόνα

Στην Primera Division, η Μπαρτσελόνα μετά τη νίκη της με 2-0 στο ντέρμπι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης εντός έδρας έχει το πάνω χέρι όσο αφορά την κατάκτηση ενός ακόμα Πρωταθλήματος μιας και έχει 74 βαθμούς έναντι 65 της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη «γκέλα» κόντρα στην Ουέσκα (0-0) εκτός έδρας να σκέφτονται το αυριανό ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός έδρας (είχε επικρατήσει με 1-0 στην Αγγλία) για τα προημιτελικά του Champions League. Αναλυτικά το πρόγραμμα που απομένει για τις δυο ομάδες έχει ως εξής:

Μπαρτσελόνα: Σοσιεδάδ (εντός έδρας), Αλαβές (εκτός έδρας), Λεβάντε (εντός έδρας), Θέλτα (εκτός έδρας), Χετάφε (εντός έδρας), Εϊμπάρ (εκτός έδρας).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Εϊμπάρ (εκτός έδρας), Βαλένθια (εντός έδρας), Βαγιαδολίδ (εντός έδρας), Εσπανιόλ (εκτός έδρας), Σεβίλλη (εντός έδρας), Λεβάντε (εκτός έδρας).

Παράταση στέψης για Παρί Σεν Ζερμέν

Τέλος, στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν πήγε για γιορτή στο «Πιερ Μορουά», καθώς χρειαζόταν ένα βαθμό στο (ας πούμε...) ντέρμπι κορυφής με τη δεύτερη Λιλ για να στεφθεί και φέτος πρωταθλήτρια Γαλλίας, αλλά το πάρτι εξελίχθηκε σε φιάσκο καθώς ηττήθηκε με 5-1. Πλέον η Λιλ μείωσε τη διαφορά στους 17 βαθμούς (έχει 64 έναντι 81 βαθμών) και θα τα δώσει όλα για να κάνει μια ιστορική ανατροπή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν στα τελευταία ματς (έχει να παίξει και ένα που είχε αναβληθεί στην έδρα της Ναντ) θα παίξει εντός με την Μονακό, εκτός με την Μονπελιέ, εντός με Νις, εκτός με Ανζέ, εντός με Ντιζόν και εκτός με Ρεμς. Από την πλευρά της η Λιλ θα υποδεχθεί τις Νιμ, Μπορντό, Ανζέ, ενώ θα παίξει εκτός με Τουλούζ, Λιόν και Ρεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ