ΣΠΟΡ

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Τσάβι

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Τσάβι
ΑP PHOTO

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε σε Μέσο του Κατάρ ο Τσάβι, με τον Ισπανό άσο να κάνει στροφή στην καριέρα του μέσω της προπονητικής.

Σε 17 χρόνια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι κατέκτησε συνολικά 27 τίτλους ενώ, με την Εθνική Ισπανίας στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής (2010) και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2008, 2012).

«Ήταν ένα προνόμιο για εμένα το να παίξω ποδόσφαιρο μέχρι τα 39 μου χρόνια και θα ήθελα πλέον να τελειώσω τη σεζόν στην κορυφή κερδίζοντας όλους τους τίτλους με την ομάδα μου. Αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά ως παίκτης αλλά ανυπομονώ να δω τι μου επιφυλάξει το μέλλον ως προπονητής», είπε αρχικά ο Τσάβι για να προσθέσει: «Το στυλ μου ως προπονητής αναμένεται να είναι αυτό που είχα ως επίδραση από τον Γιόχαν Κρόιφ και την ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Μου αρέσει να βλέπω τις ομάδες μου να έχουν πρωτοβουλία στο παιχνίδι, να επιτίθενται και να επιστρέφουν σε αυτό που αγαπήσαμε όλοι από παιδιά και δεν είναι άλλο από το να έχουμε την πλήρη κατοχή».

Στη συνέχεια ο Τσάβι αναφέρθηκε στο τι τον έκανε να πάρει αυτή την απόφαση, υποστηρίζοντας: «Αυτό που έχω επιτύχει κατά τις τελευταίες δυο δεκαετίες με κάνει να έχω καθήκον να αναλάβω χρέη προπονητή και να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο μέσω αυτού»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ