Σάκκαρη: Iστορική πρόκριση στον τελικό του Morocco Open
Το «παρών» σε τελικό τουρνουά WTA, για δεύτερη φορά στην καριέρα της θα δώσει η Μαρία Σάκκαρη.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε 2-0 (6-4, 6-4) της Άλισον Βαν Ούιβατσκ στον ημιτελικό της Παρασκευής στο Ραμπάτ και το Σάββατο (17:00) θα αγωνιστεί κόντρα στην Τζοάνα Κόντα στον τελικό του Morocco Open.
Η Κόντα νίκησε από την πλευρά της με 6-2, 7-6(7) την Αυστραλέζα Άλια Τομλγιάνοβιτς.
Η Ελληνίδα τενίστρια θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Μαρόκο, ωστόσο το έργο της απέναντι στη Βρετανίδα είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Οι δυο τους είχαν παίξει το 2017 στο Γουίμπλεντον (32) και η Κόντα είχε επικρατήσει 2-0 (6-4, 6-1). Στον πιο πρόσφατο αγώνα τους στο Fed Cup στη Βρετανία η Κόντα νίκησε επίσης με 2-1 σετ την Σάκκαρη.
Υπενθυμίζεται ότι η Σάκκαρη είχε παίξει και στον τελικό του Σαν Χοσέ των ΗΠΑ στις 30/7/2018, αλλά δεν είχε κερδίσει τον τίτλο.
Ο ημιτελικός
Η Σάκκαρη πήρε την πρόκριση σε 1.29' ωστόσο χρειάστηκε πρώτα να... ιδρώσει.
Στο 1ο σετ βρέθηκε πίσω με 0-2 και 1-3, αλλά ισοφάρισε σε 3-3. Η Βελγίδα με μπρέικ έκανε το 4-3, αλλά η Ελληνίδα με μπρέικ ισοφάρισε σε 4-4. Πήρε μάλιστα για πρώτη φορά προβάδισμα με 5-4 και έφτασε στο 6-4 και στο 1-0.
Στο 2ο σετ με μπρέικ η Σάκκαρη έφτασε στο 4-2 και στο 5-2! Η Βελγίδα μείωσε απλά με μπρέικ σε 5-4, καθώς η Ελληνίδα απάντησε αμέσως.
Συναγερμός στην Ελβετία: Κατέβασαν μεθυσμένους πιλότους λίγο πριν την πτήση τους
22:39
Ληστεία Λούβρο: Aνοίγει ξανά η Αίθουσα του Απόλλωνα - «Nέα εποχή» για τον ιστορικό χώρο
22:26
Τροπική καταιγίδα απειλεί το νότιο τμήμα των ΗΠΑ - Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τις ακτές
22:15
Κλήρωση Τζόκερ (21/7): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν ένα εκατ. ευρώ
22:09