ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Λύγισε» τον Ναδάλ και πήγε τελικό!

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Λύγισε» τον Ναδάλ και πήγε τελικό!
AP Photo/Bernat Armangue

Στέφανος Τσιτσιπάς: Απίστευτος ο Έλληνας πρωταθλητής που κατάφερε να επικρατήσει του «βασιλιά» των χωμάτινων επιφανειών, Ράφα Ναδάλ και να προκριθεί στον τελικό του Όπεν της Μαδρίτης!

Στον τελικό του ATP Masters 1000 Mutua Madrid Open πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κερδίζοντας 2-1 τον «βασιλιά» των χωμάτινων γηπέδων, Ράφα Ναδάλ. Απέναντι στον «θρύλο» του παγκόσμιου τένις και Νο2 της κατάταξης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια τρομερή εμφάνιση και «λύγισε» τον τεράστιο Ισπανό, μέσα στην πατρίδα του…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερε επιτέλους να κερδίσει τον Ράφα Ναδάλ και με την πρόκρισή του στον τελικό, δεδομένα θα κάνει και άλμα στην παγκόσμια κατάταξη. Εκεί όπου ήταν στο Νο8 πριν από τον ημιτελικό στο Όπεν της Μαδρίτης. Στον τελικό της Κυριακής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον οποίο έχει αναμετρηθεί μια φορά στον Καναδά πέρσι και ο Έλληνας τενίστας είχε νικήσει τον αγώνα!



Η μάχη που έγινε ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ράφα Ναδάλ ήταν απίστευτη, με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει το πρώτο σετ (6-4) αλλά τον Ισπανό «μύθο» των χωμάτινων κορτ να απαντά εντυπωσιακά. Ο Ναδάλ στο δεύτερο σετ επικράτησε 6-2 και έδειξε πως εξαπολύει αντεπίθεση νίκης, όμως, ο Τσιτσιπάς ήταν συγκλονιστικός. Κατάφερε να «σπάσει» δυο φορές το σερβίς του απίστευτου Ράφα Ναδάλ, να προηγηθεί 5-3 και να πάρει τελικά το τρίτο και νικητήριο σετ, 6-3 για να περάσει στον μεγάλο τελικό. Πήρε, έτσι, και τη ρεβάνς για τον χαμένο ημιτελικό από τον Ναδάλ στο Αυστραλιανό Όπεν, εκεί όπου είχε κάνει το πρώτο μεγάλο… μπαμ της σεζόν κερδίζοντας τον «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ