ΣΠΟΡ

Έξαλλος ο Κύργιος: Τα «έσπασε» και αποχώρησε στη μέση του αγώνα

Έξαλλος ο Κύργιος: Τα «έσπασε» και αποχώρησε στη μέση του αγώνα
ΑP PHOTO

Για ακόμη μια φορά ο Νικ Κύργιος απέδειξε πως όσες υποσχέσεις και να δώσει ότι θα βελτιώσει τη συμπεριφορά του συγκρατώντας τα νεύρα του, ο ιδιόρρυθμος και εκρηκτικός χαρακτήρας του μάλλον θα είναι αυτός που θα απασχολεί περισσότερο από τις αγωνιστικές του επιδόσεις.

Έτσι συνέβη και στο Β' γύρο του τουρνουά της Ρώμης. Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας, νο 36 στον κόσμο, αντιμετώπισε τον 20χρονο Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, νο 76. Έχασε το πρώτο σετ με 6-3, πήρε το δεύτερο στο τάι-μπρέικ με 7-6(5) και στο τρίτο ήταν 1-1 όταν πήρε... ανάποδες. Ο Κύργιος παραπονέθηκε πως η εξέδρα δεν δείχνει σεβασμό και δεν κάνει ησυχία όταν σερβίρει. Αμέσως μετά από ένα πόντο που πήρε, γύρισε έτσι προς τους φιλάθλους και κάτι τους είπε.

Αυτό επέφερε την άμεση αντίδραση του διαιτητή, ο οποίος τού επέβαλε ποινή ενός γκέιμ. Και τότε, ποιος είδε τον Κύργιο και δεν τον φοβήθηκε... Σε έξαλλη κατάσταση, άρχισε να βρίζει το διαιτητή, στη συνέχεια πέταξε τη ρακέτα του, άρπαξε μια καρέκλα και την πέταξε στο κορτ, ενώ λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε από το παιχνίδι.

Πλέον ο Ρουντ, ο οποίος πήρε αυτήν την απρόσμενη πρόκριση, θα βρει μπροστά του τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο. Ο 39χρονος Αργεντινός, νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε με 6-4, 6-2 τον 28χρονο Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν (νο 23).

Με... συνοπτικές διαδικασίες συνέχισε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς τη διαδρομή του στο όπεν. Ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε με 6-1, 6-3 τον 20χρονο Καναδό Ντέντς Σαποβάλοφ, νο 22 και προκρίθηκε στην Γ' φάση, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του 26χρονου Ιταλού Μάρκο Τσετσινάτο (νο 19) και του 35χρονου Γερμανού Φίλιπ Κολσρέιμπερ (νο 56).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ