«Φρένο» σε Σάκκαρη από Πλίσκοβα
Η Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα απέκλεισε στα ημιτελικά του Όπεν της Ρώμης την Μαρία Σάκκαρη.
Παρότι τα έδωσε όλα τελικά η Ελληνίδα τενίστρια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσέχας από την οποία και ηττήθηκε με 6-4, 6-4 στη Ρώμη και να προκριθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της.
Το πρώτο σετ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Η 23χρονη Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, «έσπασε» αμέσως το σερβίς της αντιπάλου της και προηγήθηκε με 3-1 και 4-2. Στο σημείο εκείνο κι ενώ η Σάκκαρη ήταν μπροστά με 30-15 στο έβδομο game, που σέρβιρε η Τσέχα, ο αγώνας διακόπηκε για πολύ λίγο λόγω βροχής. Η Πλίσκοβα κατάφερε όχι μόνο να μειώσει σε 3-4, αλλά να «σπάσει» δύο φορές το σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας κι έτσι πήρε το πρώτο με 6-4.
Ντέρμπι ήταν και το δεύτερο σετ, με την Πλίσκοβα να κάνει ένα καθοριστικό break στο σερβίς της Σάκκαρη και τελικά να φτάνει στο 6-4 και στην πρόκριση στον τελικό.
Παρά τον αποκλεισμό της στον ημιτελικό του masters της Ρώμης, η Σάκκαρη με την εκπληκτική πορεία που κατέγραψε στο τουρνουά, από την ερχόμενη Δευτέρα (20/05) θα βρίσκεται στο νο 28 της παγκόσμιας κατάταξης, την υψηλότερη θέση μέχρι τώρα στην καριέρα της.
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ εργάζεται στα «επόμενα βήματα» για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Αρκτική
16:44
ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ: Οι ΗΠΑ αποφασίζουν για Ιράν: Οι «ισχυρές επιλογές» Τραμπ - «Έτοιμοι και για πόλεμο» απαντά η Τεχεράνη
16:41
Αγρίνιο: Κεραυνός χτύπησε το γήπεδο του Παναιτωλικού - Tο εντυπωσιακό στιγμιότυπο
16:34
Πότε είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες - Ποιο είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες
16:25