ΣΠΟΡ

Τελικός Europa League: Σε ποιο κανάλι θα δούμε live τη «μάχη» της Τσέλσι με την Άρσεναλ

Τελικός Europa League: Σε ποιο κανάλι θα δούμε live τη «μάχη» της Τσέλσι με την Άρσεναλ

Τσέλσι και Άρσεναλ αναμένεται να τα δώσουν όλα σήμερα προκειμένου να κατακτήσουν το τρόπαιο του Europa League στον τελικό που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. 

Ο αγώνας αυτός μπορεί να είναι ο τελευταίος του προπονητή της Τσέλσι Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει θέση για την επόμενη σεζόν του Champions League και έφτασε στον τελικό του League Cup πριν χάσει στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Σίτι.

Αντίθετα, η Άρσεναλ, υπό τις οδηγίες του Ουνάι Έμερι, στην πρώτη του σεζόν στο Λονδίνο, δεν πρόλαβε να βρεθεί ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες της Premier League, που εξασφαλίζουν παρουσία στο Champions League.

Οι «κανονιέρηδες» θα πρέπει να νικήσουν τους γείτονές τους, στο Ολυμπιακό Στάδιο στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, για να συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Ωστόσο, ο Σάρι, δεν δείχνει να ανησυχεί, γνωρίζοντας εκ των προτέρων για το ρεκόρ της Τσέλσι στην απόλυση δώδεκα προπονητών, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών, από τότε που ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτς αγόρασε το σύλλογο το 2003.

Η Άρσεναλ, αντίθετα, κράτησε 22 χρόνια τον Αρσέν Βενγκέρ, πριν προχωρήσει στον Έμερι. Επιπλέον, η τρίτη θέση της Τσέλσι στην Premier League μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή, αλλά τελείωσε 25 πόντους πίσω από τη δεύτερη Λίβερπουλ και σίγουρα πρέπει να...ευχαριστεί, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, σκόνταψαν. Μερικοί οπαδοί της Τσέλσι έδειξαν μάλιστα ότι θα προτιμούσαν για την επόμενη σεζόν, τον πρώην ηρωά τους, Φρανκ Λάμπαρντ, τραγουδώντας συχνά το όνομά του στο Stamford Btidge. Στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής, ο Λάμπαρντ, έστειλε τη Ντέρμπι στη διαδικασία των playoff, για μια θέση στην Premier League.

Τον αγώνα θα μεταδώσουν ζωντανά δύο κανάλια τόσο το CosmoteSport 1HD όσο και η ΕΡΤ Sports.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ