ΣΠΟΡ

Έξαλλος ο Γιάγια Τουρέ για την ανάδειξη του Ομπαμεγιάνγκ κορυφαίου Αφρικανού

Έξαλλος ο Γιάγια Τουρέ για την ανάδειξη του Ομπαμεγιάνγκ κορυφαίου Αφρικανού
Reuters / Afolabi Sotunde

Η ανάδειξη του Ομπαμεγιάνγκ σε κορυφαίο Αφρικανό ποδοσφαιριστή προκάλεσε τον θυμό του Γιάγια Τουρέ, που έκανε λόγο για "ντροπή της Αφρικής"!

Ο Γιάγια Τουρέ είχε κερδίσει τα 4 τελευταία χρόνια τον σχετικό διαγωνισμό και περίμενε και εφέτος ότι θα επαναληφθεί το ίδιο, καθώς είχε οδηγήσει ουσιαστικά μόνος του την Ακτή του Ελεφαντοστού στην κατάκτηση του Κόπα Άφρικα. Όμως τα αποτελέσματα τον αιφνιδίασαν καθώς τον τίτλο πήρε ο επιθετικός από την Γκαμπόν, αφήνοντας 2ο τον Τουρέ και 3ο τον Αγιέ.

Στις δηλώσεις του στην τηλεόραση έδωσε συγχαρητήρια στον Ομπαμεγιάνγκ αλλά άφησε τις πρώτες αιχμές, λέγοντας ότι "το αποτέλεσμα δεν είναι δικό του λάθος".

Λίγο αργότερα ξεσπάθωσε. "Είναι η ντροπή της Αφρικής. Είναι ανήθικο.Εμείς οι Αφρικανοί δεν θεωρούμε σημαντικό ό,τι συμβαίνει στην ήπειρό μας, αλλά δίνουμε αξία σε αυτά που πετυχαίνουμε στο εξωτερικό. Είναι ντροπιαστικό."

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πήρε τον τίτλο κυρίως για τις εντυπωσιακές επιδόσεις του στο σκοράρισμα με την φανέλλα της Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα και ήδη το όνομα του απασχολεί το μετεγγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου για τους τοπ συλλόγους που θέλουν επιθετικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ