ΣΠΟΡ

Συνελήφθη διεθνής Ιρανός γκολκίπερ επειδή ανήρτησε φωτο γυναικών χωρίς μαντήλα!

Συνελήφθη διεθνής Ιρανός γκολκίπερ επειδή ανήρτησε φωτο γυναικών χωρίς μαντήλα!
Instagram / soshamakani

Ο διεθνής Ιρανός τερματοφύλακας της Περσέπολις, Σόσα Μακανί, συνελήφθη και κρατείται στην φυλακή με την κατηγορία της ανάρτησης στο ίντερνετ φωτογραφιών που παραβιάζουν τους ιρανικούς νόμους.

Σύμφωνα με τον Ιρανικό νόμο απαγορεύεται η δημόσια ανάρτηση φωτογραφιών ανδρών και γυναικών μαζί, που δεν έχουν συγγενική σχέση και οι γυναίκες δεν φορούν την παραδοσιακή μαντήλα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Ιρανικών ιστοσελίδων, κάποιες τέτοιες φωτογραφίες φαίνεται ότι περιήλθαν στην γνώση των Αρχών, Οι φωτογραφίες έδειχναν τον 29χρονο παίκτη αγκαλιά με 2 ή 3 γυναίκες που χόρευαν ή πόζαραν μαζί του με ακάλυπτο πρόσωπο σε κάποιο πάρτυ.

Σε οργάνωση που μάχεται για τα "ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν", ο δικηγόρος του Μακανί, Μπενάμ Αλί Μοχαμαντί, καταγγέλει ότι ο πελάτης του κρατείται από τις 4 Ιανουαρίου χωρίς να έχει παραβιάσει το νόμο, αφού κάποιος άλλος "χάκαρε" το τηλέφωνο του και τους λογαριασμούς του, ανεβάζοντας τις επίμαχες φωτογραφίες. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η μία από τις εικονιζόμενες είναι η αρραβωνιαστικιά του ποδοσφαιριστή, κάτι όμως που δεν δέχεται ο Ιρανικός νόμος (απαιτεί γάμο).

Πηγή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να αποκάλυψε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mizan, ότι η μια από τις ενάγουσες αποφάσισε να αποσύρει την κατηγορία, όμως ο παίκτης κρατείται διότι "οι φωτογραφίες του ποδοσφαιριστή "προωθούν" την διαφθορά στην Ιρανική κοινωνία και την ανηθικότητα". Επίσημα πάντως συνεχίζεται η έρευνα για το θέμα.

Ο Μακανί είναι 3 φορές διεθνής και μέλος της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ του 2014. Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με το πρακτορείο ILNA, προσπάθησαν ήδη ανεπιτυχώς για την αποφυλάκισή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ